Om de legende te eren – 6x films met Chadwick Boseman die je (zeker nu) wil zien

Afgelopen vrijdag kwam het treurige nieuws naar buiten over Chadwick Boseman. De 43-jarige acteur verloor de strijd tegen kanker en overleed, zo liet zijn team weten. Hollywood is in rouw en eert de Marvel-ster op vele manieren. Om de legende te herinneren zetten wij zes films met Chadwick Boseman op een rijtje die je (nog een keer) wil zien.

“It is with immeasurable grief that we confirm the passing of Chadwick Boseman.⁣ Chadwick was diagnosed with stage III colon cancer in 2016, and battled with it these last 4 years as it progressed to stage IV. ⁣

A true fighter, Chadwick persevered through it all, and brought you many of the films you have come to love so much. From Marshall to Da 5 Bloods, August Wilson’s Ma Rainey’s Black Bottom and several more, all were filmed during and between countless surgeries and chemotherapy. ⁣It was the honor of his career to bring King T’Challa to life in Black Panther. ⁣⁣

He died in his home, with his wife and family by his side. ⁣ The family thanks you for your love and prayers, and asks that you continue to respect their privacy during this difficult time” schreef zijn team onder het Instagram-bericht.

⁣6x films met Chadwick Boseman die je wil zien

Om te herinneren wat een geweldig acteur hij was en zijn nalatenschap nog een keer te eren, is het tijd om een Chadwick Boseman-filmmarathon te houden.

1. Black Panther

Bosemans meest bekende personage is T’Challa – a.k.a. Black Panther – , de koning van Wakanda. Daarom was de Black Panther film een kroon op zijn Marvel-werk. De film staat in het teken van vergeving, naastenliefde en eenheid. Als je gaat voor een Chadwick Boseman-klassieker, dan is dit de juiste film. Black Panther is te zien op Disney+.

2. Message From the King

In Message From the King speelt Boseman een Zuid-Afrikaanse man die naar Los Angeles reist om zijn vermiste zusje te zoeken. Na 24 uur krijgt hij echter slecht nieuws, zijn jongere zusje leeft niet meer. De film vertelt het verhaal van de dagen na het tragische nieuws. Message From the King is te zien op Netflix.

3. Da 5 Bloods

De Netflix-original Da 5 Bloods volgt vijf Afrikaans-Amerikaanse veteranen die terugkeren naar de het oerwoud van Vietnam. Hier zoeken zij naar het lichaam van hun overleden teamlid en naar een schat, maar tijdens de zoektocht speelt het verleden op.

4. Get on Up

Get on Up vertelt het verhaal van muzikant James Brown, gespeeld door Chadwick Boseman. Het leven van James Brown begon in extreme armoede in de Amerikaanse staat Georgia, totdat hij uiteindelijk uitgroeide tot de wereldberoemde rhythm-and-blues-muzikant. Deze film is zeker het kijken waard.

5. 42

In 42 vertolkt Boseman de rol van de Afro-Amerikaanse Jackie Robinson, de eerste zwarte speler in de prestigieuze MLB-competitie. In de film zie je Jackie’s aanstelling bij de Brooklyn Dodgers en de controverse dat het destijds met zich meebracht.

6. Marshall

Halverwege de vorige eeuw stuurt een bijna failliet NAACP (Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten) Marshall naar Connecticut om een zwarte chauffeur te verdedigen tegenover zijn welvarende werkgever. De chauffeur wordt beschuldigd van aanranding en moord. De man is volop in het nieuws en het misdrijf verandert al snel in een mediazaak.

Glamour

Reageer op artikel:
Om de legende te eren – 6x films met Chadwick Boseman die je (zeker nu) wil zien
Sluiten