Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Tijd voor de financiële lenteschoonmaak: zo maak jij jouw bankrekening klaar voor de zomer

De lente is officieel van start gegaan en daarom hebben we allemaal last van opruimdrift. Vooralsnog beperkt die drift zich tot het huis, maar wist je het het ook erg belangrijk is om een lenteschoonmaak te houden in je financiën? Met een bruisende, maar dure, zomer voor de deur is het tijd om de bezem door je bankrekening te halen.

En wij vertellen je hoe.

De lenteschoonmaak voor je financiën

De lente staat voor een nieuw begin – ook op financieel gebied. Het was geen makkelijke winter, wat kosten betreft. Na maanden van prijsstijgingen en een energiecrisis, is het tijd om de balans opnieuw op te maken. Rust op je bankrekening is rust in je hoofd.

1. Check in met je financiële doelen

Als jij aan het begin van het jaar financiële doelen voor jezelf hebt gesteld, dan is dit het moment om eens te kijken hoe je ervoor staat. Ben je lekker op weg? Of loop je juist wat achter? En wat is er eventueel nodig om die doelen wel te halen? Wakker het vuur opnieuw aan bij jezelf.

That being said, als je merkt dat je plannen te ambitieus of juist te makkelijk waren, dan is dit het moment om je doelen iets aan te passen.

2. Verfris je budget

Grote kans dat jij, net als wij, al jaren hetzelfde maandbudget aan jezelf geeft. Je bent gewend aan een bepaald bedrag op je betaalrekening. Maar is dit budget nog wel relevant? Pak de rekenmachine er opnieuw bij en check hoeveel geld jij maandelijks nodig hebt om rond te komen. Kijk hierbij ook alvast naar de komende maanden. Heb je dure plannen voor de zomer? Dan moet dat budget wellicht iets omhoog.

3. Skip de onnodige uitgaven

Met de inflatie van dit moment, is het skippen van onnodige uitgaven essentieel. Probeer je zo min mogelijk te laten verleiden door kassakoopjes en ga al je abonnementen eens na. Is dat HBO Max abonnement nog nodig nu de zon weer begint te schijnen? Dit is het moment om jezelf deze vragen te stellen.

4. Verkoop wat je niet gebruikt

Die lenteschoonmaak in je kledingkast komt ook financieel goed van pas. Door je oude spullen te verkopen op Vinted of bijvoorbeeld de IJ-Hallen, verdien je een extra zakcentje. Dit komt altijd goed van pas, zo aan het begin van de zomer.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.