admin
admin Love & Life 24 sep 2018

Alles, maar dan ook alles wat je echt moet weten over fitness

Fitnessen lijkt vaak zo’n simpele manier om in shape te raken, maar er komt enorm veel bij kijken. Om de resultaten te behalen die je voor ogen hebt, is een uurtje per week in de sportschool helaas niet genoeg. Het is enorm belangrijk om te weten wat je doet, daarom maakten we een handig overzicht met alles wat er te weten valt over fitness.

Fitness – alles wat je moet weten

De temperaturen gaan weer omlaag, maar dat betekent natuurlijk niet dat je moet stoppen met sporten omdat je die summer body toch niet meer hoeft te laten zien. Ook nu heeft je lichaam beweging nodig, en dan zijn we snel geneigd dit te zoeken in de sportschool. Toch is fitnessen af en toe best ingewikkeld. Welke oefeningen zijn het beste voor welk doel? Wat is het beste om te eten naast je trainingen? Zoveel vragen. En waar begin je met zoeken? De wondere wereld der fitness is een gecompliceerde. Dat is precies waarom wij een handig overzicht hebben gemaakt met antwoorden op al je prangende fitness vragen.

Buikspieroefeningen

Een strakke buik, wie wil het niet? Een grote reden voor veel mensen om een bezoekje aan de sportschool te brengen, zijn toch wel die killer abs. En hoewel het soms een onmogelijke taak lijkt om dat buikje om te toveren in een wasbordje, is niets minder waar. Het enige wat je nodig hebt, zijn wat tips voor goede oefeningen. Die vind je hier.

Snel afvallen

Er zijn verschillende redenen waarom je jezelf (huilend) naar de sportschool sleept. Naast gewoon gezond leven, iets te doen te hebben of je hoofd leegmaken, is afvallen vaak ook een reden om te fitnessen. In zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk resultaat zien, daar zeggen we geen nee tegen. Tips om snel af te vallen, vind je daarom hier.

Fitness apps

Hoewel het écht wel z’n voordelen heeft, kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen haar zuurverdiende centen uit wil geven aan een dure personal trainer. Gelukkig zijn er genoeg apps die je ook heel goed kunnen helpen je fitnessdoelen te behalen. De beste apps voor tijdens het fitnessen, vind je hier.

Fitness trackers

De sportschool is natuurlijk niet de enige plek waar je beweegt. Wat dacht je bijvoorbeeld van die trappen die je loopt om naar je studentenkamertje te komen? Of dat fietstochtje naar school of werk? Dat zijn allemaal momenten waarop je onbewust ook bezig bent met het trainen van je lijf. Als je bezig bent met fitness, is het handig om deze momenten ook te tracken. Er zijn genoeg fitness trackers die je bewegingen bijhouden en daarnaast ook dingen zoals je slaapritme analyseren. Alles daarover lees je hier.

Schema’s

Wie echt serieus bezig wil met sporten, is een schema van groot belang. Een goed fitness schema is essentieel wanneer je een doel voor ogen hebt. Een schema kan je maken voor een bepaalde periode, een bepaalde sport of een bepaald onderdeel van je lichaam. Ook hiervoor heb je niet per se personal trainer nodig, maar wel kennis van zaken. Verschillende fitness schema’s vind je hier.

13 personal trainers delen het slechtste fitnessadvies dat ze ooit hoorden

Reageer op artikel:
Alles, maar dan ook alles wat je echt moet weten over fitness
Sluiten