Redactie
Redactie Love & Life 7 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Stop maar met fitness – Simpele life hacks om je buikspieren de hele dag door te trainen

Ben jij niet gemaakt voor fitness of sta jij juist altijd vooraan bij het buikspierkwartier in je sportschool? Dat hoeft niet langer, want met deze simpele life hacks train jij voortaan je buikspieren de hele dag door. Kom maar door met die killer abs.

Train je buikspieren zonder fitness

Stop de marteling in de sportschool, jij kan namelijk de hele dag door werken aan je buikspieren, zonder dat je dat doorhebt. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Dat is het niet. We hebben de vier gouden tips voor je op een rij gezet.

1. Tijdens het fietsen

Zit jij altijd in gedachten verzonken op de fiets? Wees je dan eens bewust van je houding. Haal niet alleen kracht uit je benen, maar ga rechtop zitten en span ook je core aan door je navel in te trekken. Bijkomende voordelen: het is goed voor je houding én je kan sneller fietsen omdat je je hele lichaam gebruikt.

2. Bij het traplopen

Sowieso is het een goed idee om wat vaker de trap te nemen, in plaats van de lift. Dat is natuurlijk al een life hack op zich, maar niet per se een vervanger voor een goede dosis fitness. Waar je ook bij het traplopen op moet letten, is dat je je buikspieren aanspant en je navel intrekt. Zo train je zonder teveel inspanning je hoge en lage buikspieren.

3. Til een zware tas

Ben jij gewend aan light packaging? Dat werkt niet mee voor het trainen van je spieren. Probeer eens een zwaardere tas mee te nemen, zodat je lichaam harder aan het werk moet. Door te kiezen voor een rugzak, train je je buikspieren omdat je hiermee je houding compenseert voor het gewicht op je rug. Kortom: geen fitness meer nodig.

4. Achter je bureau

Als laatste kan je ook nog oefeningen doen terwijl je aan het werk bent. Ga rechtop op je bureaustoel zitten en til je voeten van de vloer. Strek je benen lichtjes uit en haal ze naar je toe, terwijl je jouw voeten van de grond houdt. Wedden dat je het voelt na een paar herhalingen?

Dit vind je ook interessant:

Work-out met Foodie-ness: de beste oefeningen voor keiharde buikspieren

Women's Health

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stop maar met fitness – Simpele life hacks om je buikspieren de hele dag door te trainen
Sluiten