Renée
Renée Love & Life 17 februari 2018

Fitness trainer krijgt commentaar op haar cellulite – dit is haar geniale reactie

Het zal je maar gebeuren: je werkt keihard in de sportschool, hebt een superfit lijf, bent enorme voorstander van een positief lichaamsbeeld en krijgt dan toch nog commentaar van een of andere klootviool over je cellulite. Sommige mensen snappen het helaas nog niet helemaal.

Jessi Kneeland zet zich enorm in voor vrouwen die hun lichaam maar moeilijk kunnen accepteren, onder andere via haar baan als body image coach, maar ook als schrijver en TEDx spreker. Zoals het gros van de vrouwen weet Jessi ook dat je niet dik of lui hoeft te zijn om cellulite te krijgen en hoopt ze hier dagelijks vrouwen van te overtuigen.

Jessi heeft een fit lijf en traint hard, en voelt absoluut nul schaamte om haar cellulite met de wereld te delen. Eén van haar volgers (ja, een vent) vond dat echter niet kunnen en reageerde met een nare respons op een recente foto: ‘Spin it anyway u want, having unhealthy body fat like that is not natural, it’s because u eat or use to eat shitty food and ur body has stored it! “Stop eating shit food and burn more calories that u put in ur face and it will go away.’

In plaats van de reactie gewoon te verwijderen of de persoon in kwestie te blokkeren, besloot Jessi de reactie juist volledig uit te lichten in een nieuwe foto, inclusief haar halfnaakte lijf:

De foto paarde ze met deze sterke reactie: ‘Sorry dude, I didn’t realize I have cellulite because I’m just TOO FAT!! Don’t worry though. Me and my “unnatural, unhealthy body fat” are just gonna be over here helping women understand that there is NOTHING wrong with cellulite (or anything else about their bodies!) and that trolls like you are ignorant and uneducated. Also I’ll keep spinning my body as “none of your damn business.” Because, yeah. That.’

Topper.

En nog een mooie foto om vrouwen te inspireren dat je buik niet plat hoeft te zijn om lekker in je vel te zitten – die eerste stap maak je echt in je hoofd, niet de sportschool.

Jessi: ‘I post photos of my body on the internet. I purposefully take and share photos that aren’t “perfect,” posed, or presented for the male gaze. I do this because I am a body image coach, and it’s important to me that I practice what I preach.’

En voor iedereen die het nog steeds niet helemaal snapt: echt pretty much iedere vrouw heeft cellulite. De een minder, de ander meer, de een op haar bovenbenen, de ander op haar armen. Ook voldoende mannen hebben het. Het kan overal komen en het is gewoon een natuurlijke reactie van je lichaam, of je nou keihard traint of liever op je bank ligt te chillen. Natuurlijk kan trainen helpen om de cellulite te verminderen, maar het blijft een doodgewoon verschijnsel dat we allemaal hebben. Niks om je voor te schamen dus.

Pop Sugar

Reageer op artikel:
Fitness trainer krijgt commentaar op haar cellulite – dit is haar geniale reactie
Sluiten