Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 12 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

HIIT wordt LIIT: deze vijf fitnesstrends voor 2019 wil je weten

Het is bijna 2019 en dat betekent dat we langzaam maar zeker moeten geloven aan onze goede voornemens. Wil je meer gaan sporten aankomend jaar? Lees dan snel verder want sportschool David Lloyd heeft de belangrijkste fitnesstrends voor 2019 op een rijtje gezet.

Fitnesstrends voor 2019

Een gezonde levensstijl is hartstikke belangrijk, dat weten we allemaal. Naast dat sporten goed voor je lichaam is, kan het ook gewoon leuk zijn. Ja, echt. Omdat het nieuwe jaar alweer voor de deur staat, kijken we ook naar de sporttrends voor 2019. Sportschool David Lloyd heeft de belangrijkste fitnesstrends voor het nieuwe jaar op een rijtje gezet.

1. Fitness wordt LIIT

HIIT is bij de meeste mensen wel bekend. De ‘High Intensity Interval Training’ is afgelopen jaar super populair geworden, maar aankomend jaar wordt het LIIT. ‘Low Intensity Interval Training’, dus. Zoals je al kan raden heeft deze training een heel ander tempo en draait het om langzame bewegingen en een goede houding. Klinkt relaxed, toch?

Voor wie deze training perfect is, legt Olaf Havinga van David Lloyd uit. Hij zegt: “Een LIIT-workout is perfect voor iedereen die net begint met fitness of juist op zoek is naar een goede training die helpt om het lichaam te versterken en herstellen. Om iedereen deze nieuwe vorm van fitness te laten ervaren, integreren wij LIIT in onze SYNRGY-lessen in Nederland.”

2. HIIT blijft een HIT

Naast dat LIIT dus de nieuwkomer op gebied van fitnesstrends gaat zijn, blijft HIIT natuurlijk ook bestaan. De intense en dynamische trainingen zijn de perfecte manier om snel veel calorieën te verbranden. Heftige krachtinspanningen die afgewisseld worden door korte pauze zorgen ervoor dat je metabolisme versnelt en die calorietjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

HIIT-traningen duren meestal minder dan een uur waardoor het de perfecte manier van sporten is voor mensen met een druk schema. Olaf vertelt: “In 2017 introduceerden wij HIIT bij David Lloyd in Amsterdam, met onze Blaze lessen. Deze manier van trainen is nog steeds een enorm succes in onze club en onlangs hebben wij ook een eerste les in Rotterdam georganiseerd welke zeer goed ontvangen is.”

3. Roeien

De roeimachine in je sportschool ken je hoogstwaarschijnlijk allang. Toch wordt er verwacht dat roeien veel populairder gaat worden in 2019. Het is namelijk goed voor je hele lichaam omdat je een groot deel van veel spiergroepen gebruikt tijdens deze sport.

Net als met spinnen is roeien de ideale sport om te doen op up-tempo muziek. Je kan de intensiteit op de roeimachine aanpassen om het zwaarder te maken en op die manier kan je met de roeimachine alsnog een afwisselende en vooral leuke training creëren.

4. Meer wearables

Afgelopen jaar zagen we steeds meer wearables op de sportmarkt voorbij komen. Mensen willen steeds meer weten over hun sportprestaties en hoeveel ze überhaupt dagelijks bewegen. Naast dat dit handig is, is het ook nog eens super motiverend.

In 2019 komen er daarom hoogstwaarschijnlijk veel meer innovatieve wearables op de markt. Mocht je nog iets zoeken voor je Kerst verlanglijstje, zoek niet verder.

5. Gepersonaliseerde training

Daarnaast is er een grote vraag ontstaan afgelopen jaar naar persoonlijke gezondheids- en fitnessroutines. David Lloyd verwacht dat dit in 2019 doorzet. Mensen willen hun persoonlijke prestaties meten en daar hoort ook een persoonlijke training bij.

Ook wordt er verwacht dat kunstmatige intelligentie in de toekomst meer wordt gebruikt om deze persoonlijke adviezen en trainingen te geven. Hierbij kan je denken aan voedingsadvies, gepersonaliseerde oefeningen enzovoorts. Super interessant en handig, denken wij.

Al met al genoeg fitnesstrends voor 2019 om in de gaten te houden. We gaan in ieder geval gezond het nieuwe jaar beginnen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

7x de mooiste sportoutfits die je eigenlijk de hele dag door wil dragen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
HIIT wordt LIIT: deze vijf fitnesstrends voor 2019 wil je weten
Sluiten