Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 31 jul 2018

Liever geen vaste relatie? Dan is een flex-relatie misschien jouw ding

Dat er in de liefde geen regels zijn, is ons wel weer duidelijk geworden. Er is namelijk een nieuwe trend ontstaan op gebied van daten. Het wordt een flex-relatie genoemd.

Flex-relatie

Ook op gebied van daten verandert er constant van alles. Nu is een flex-relatie het nieuwe ding. Wat het inhoudt? Je datet voor een bepaalde periode met iemand zonder dat je de intentie hebt om per se voor een vaste relatie te gaan. Er zijn veel singles die hier sinds kort voor gaan. Je hebt dan namelijk wel iemand die je vaak ziet, maar je weet dat je elkaars familie nooit hoeft te ontmoeten.

Waarom?

Het Nationaal Planbureau zegt dat er steeds meer vrijgezellen zijn. Rond het jaar 2030 zou volgens hen zelfs de helft van alle Belgen single zijn. Die singles zijn niet per se zielig, want veel van hen zijn niet op zoek naar een vaste relatie.

Niet de behoefte hebben om een vaste relatie aan te gaan, betekent niet dat ze celibaat door het leven moeten gaan natuurlijk. Deze singles zouden de tijd verdrijven op verschillende online dating-apps om tijdelijk hun leven te delen met een liefje.

Try-outs

Een andere benaming voor deze aparte manier van daten is een try-out. Sociaal demograaf Jan Latten zegt: “We probeerden het, het mislukte, geen probleem. Genieten van het leven is heel belangrijk, zowat iedereen is goed opgeleid en kan voor zichzelf zorgen. Je bent happy single, zoekt iemand om gelukkiger mee te worden en werkt het niet, dan ga je weer alleen verder.”

Dus in essentie is het gewoon daten zoals de meeste singles doen, maar dan met de instelling dat het stuk kan lopen en dat dat niet erg zou zijn. Jonge mensen zoals wij denken niet meteen aan settelen wanneer we iemand ontmoeten, dus dan zou flexdaten een goede manier zijn.

Toch zit de kans er altijd in dat het niks gaat worden, wanneer je net met iemand gaat daten. Het moet geen zelfbescherming zijn omdat je bang bent om gekwetst te gaat worden. Dat is onderdeel van de liefde.

Dit vind je ook leuk.

Dit is wat verschillende manieren zoenen over je relatie zegt

Zita

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Liever geen vaste relatie? Dan is een flex-relatie misschien jouw ding
Sluiten