Ben jij een echte foodlover? Dan mag je deze films en series op Netflix niet missen

Het zijn twee bezigheden die uitstekend samengaan: Netflixen en eten. Maar heb je er ooit over nagedacht om niet te eten tijdens het bingen, maar te kijken naar films en series over eten? Netflix barst van de culinaire pareltjes en wij zetten de beste voor je op een rijtje.

Kijken naar series en films over eten is super handig, zo doe je nog eens inspiratie op voor nieuwe gerechten.

7x films en series op Neflix voor foodlovers

In food we trust. 

Streetfood

Sreetfood gaat over – je raadt het al – streetfood. Het programma neemt je mee door Azie en Zuid-America waarin ze iedere aflevering een ander land uitlichten en hun comfort food. Van foodmarkets tot kleine standjes langs: dit programma gaat over het eten van het volk.

Chef’s Table

Chef’s Table volgt elf restaurants en hun chefkoks, die behoren tot de beste vijftig ter wereld. Betaal geen schandalig bedrag in een sterrenrestaurant, maar schuif aan in je eigen woonkamer. De zes-delige serie neemt je mee de keuken in, waar je kijkt op de vingers van world’s finest chefkoks.

Somebody Feed Phil

Tv-producent Phil Rosental reist de wereld rond om kennis te maken met de lokale keukens van onder andere Lissabon, Marrakech, Bangkok en Mexico-stad. Inmiddels telt de docuserie al drie seizoenen en ze zijn alle drie even heerlijk.

Las Crónicas Del Taco

Een docuserie geheel geweid aan taco’s. Hoe geweldig is dat? Las Crónicas Del Taco laat zien hoe de taco verwerven is in de Mexicaanse cultuur en waar het iconische gerecht vandaan komt.

Ugly Delicious

Sterren-chef David Chang gaat met zijn vrienden op reis om het lekkerste eten ter wereld te vinden. Van ieder gerecht gaat de vriendengroep de lekkerste variant ter wereld vinden. Denk hierbij aan pizza’s in Japan, Taco’s in L.A. en gefrituurde kip in China.

The Chef Show

Tijdens The Chef Show gaan Jon Favreau en Roy Choi op zoek naar de lekkerste gerechten, samen met ervaren chef-koks en hun beroemde vrienden. Onder andere Gwenyth Paltrow en David Chang (Ugly Delicious) gaan met de twee mee de keuken in.

Barbecue

In deze documentaire neemt de regisseur je mee langs twaalf landen om daar de barbecue-cultuur te onderzoeken. Voor sommigen is barbecuen niet meer dan vlees bereiden, maar voor sommigen is het een manier van leven.

Netflix onthult functie voor kijkers die last hebben van keuzestress

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ben jij een echte foodlover? Dan mag je deze films en series op Netflix niet missen
Sluiten