Forbes noemt Kylie Jenner de jongste self-made miljardair ooit en dat is natuurlijk niet waar

Gisteren verscheen de cover van de nieuwe Forbes magazine met daarop Kylie Jenner, afgebeeld als jongste self-made miljardair ooit. Nu is het natuurlijk zo dat de jonge zakenvrouw inderdaad een behoorlijke make-up imperium heeft opgebouwd, maar is die helemaal self-made? Niet echt.

Kylie Jenner is hard op weg Mark Zuckerberg, die op zijn 23e miljardair werd, van zijn troon te stoten. Met haar make-uplijn Kylie Cosmetics heeft de 20-jarige inmiddels een bedrag van 900 miljoen dollar binnengeharkt, wat op haar 21e waarschijnlijk de miljard aan zal tikken. Is dat knap? Zeker. Heeft ze er helemaal in haar eentje voor gezorgd dat haar bankrekening binnenkort de negen nullen aantikt? Zeker niet.

Kylie Jenner is on track to become the youngest self-made billionaire ever, ahead of even Mark Zuckerberg, who became a billionaire at age 23. Click the link in our bio to find out how she built a $900 million fortune in less than 3 years. #SelfMadeWomen

195.1k Likes, 10.1k Comments – Forbes (@forbes) on Instagram: “Kylie Jenner is on track to become the youngest self-made billionaire ever, ahead of even Mark…”

Kylie Jenner op de cover van Forbes

Kylie op de cover van Forbes’ ‘America’s Richest Self-Made Women’-nummer, is op zich logisch. Ze heeft inderdaad een flink imperium opgebouwd waar ze een behoorlijke smak geld aan verdient. Waar het misgaat, is bij het woord ‘self-made’. Er wordt in het blad namelijk met geen woord gerept over Kylies achtergrond. Het feit dat ze een enorme voorsprong heeft gehad dankzij de familie waarin ze opgroeide, wordt nergens genoemd. En ook al zou je kunnen zeggen dat ze inderdaad haar merk heeft opgebouwd met haar eigen verdiende geld, heeft ze dat geld grotendeels nog steeds te danken aan het milieu waarin ze opgroeide.

Dit vind je ook interessant: Het zal je niet verbazen, maar Kylie Jenner heeft een fortuin verdiend met Kylie Cosmetics

Als er iemand is die erkenning verdient, is het mams Kris Jenner wel, het brein achter het Kardashian-merk. Kris’ marketingskills om ieder van haar dochters zo neer te zetten waardoor ze het beste uit zichzelf halen, dát is een manier van zakendoen waar je u tegen zegt. En nu zullen wij de laatsten zijn die beweren dat Kylie haar knaken niet verdiend heeft – ze zal er ongetwijfeld keihard voor gewerkt hebben, maar haar volledig self-made noemen zonder ook maar enige aandacht aan haar achtergrond te besteden is simpelweg niet eerlijk. Tegenover haar niet, maar vooral tegenover vrouwen die het wél allemaal in hun eentje hebben gedaan, doen of nog gaan doen.

Reageer op artikel:
Forbes noemt Kylie Jenner de jongste self-made miljardair ooit en dat is natuurlijk niet waar
Sluiten