Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 22 oktober 2018

Wat eraan voorafgaat voordat je die mooie foto vanuit het vliegtuig maakt

Je kent ze wel, van die perfecte foto’s, geschoten vanuit het vliegtuig. Hoogstwaarschijnlijk heb je zelf ook weleens zo’n wolkenfoto gemaakt en deze daarna trots op Instagram gedeeld.

Het ziet er natuurlijk prachtig uit, zo’n wolkenbed. Het moment, dat je er met het vliegtuig doorheen vliegt, de opkomende zon door het raampje schijnt, de spierwitte wolken als een soort donslaken onder je ziet hangen en Nederland steeds verder achter je laat, blijft magisch.

Voordat je boven de wolken vliegt

Maar, je komt natuurlijk niet zomaar op dat mooie plekje boven de wolken. Samen met jou zijn er namelijk nog honderden andere mensen die op hetzelfde moment het vliegtuig pakken. En dat vliegtuig stijgt niet vanzelf op. Luchtverkeersleiders moeten strategisch kunnen denken om jou en andere passagiers boven de wolken te krijgen. Om dat veilig voor elkaar te krijgen, maakt een luchtverkeersleider een perfect strategisch plan.

luchtverkeersleider

Het is de taak van een luchtverkeersleider om honderden vluchten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Iedere vlucht en ieder vliegtuig is anders, en zij moeten ervoor zorgen dat deze allemaal veilig kunnen landen en opstijgen. Je kunt je voorstellen dat hier heel wat strategisch werk bij komt kijken.

Als luchtverkeersleider loop je altijd een stap vooruit op de werkelijkheid. Je bent voorbereid op toekomstige situaties en weet hoe je deze moet afhandelen. Herken jij jezelf in deze skills? Misschien is een baan als luchtverkeersleider dan wel iets voor jou. Je vindt hier meer informatie over de functie

In samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland

Reageer op artikel:
Wat eraan voorafgaat voordat je die mooie foto vanuit het vliegtuig maakt
Sluiten