Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 25 mei 2018

Met deze 6 tips maak je dit festivalseizoen de allermooiste foto’s

Ben je echt op een festival geweest als je achteraf je Instagramvolgers niet doodspamt met foto’s van de “best day ever”? Je kunt het je afvragen.

Daarom delen we bij dezen zes tips om zo mooi mogelijke foto’s te maken, zodat je ook dit festivalseizoen weer bent verzekerd van een dromerige feed.

1. Houding van je telefoon

Laten we bij het begin beginnen. Hoe zorg je ervoor dat je telefoon zo stabiel mogelijk vasthoudt? Je kunt natuurlijk een tripod gebruiken, maar we kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om deze mee te nemen naar een festival. Door je telefoon gewoon in je handen te houden en je ellebogen tegen je lichaam aan te drukken, heb je de meest stabiele houding. Houd je telefoon in ieder geval nooit te ver weg van je lichaam, dit resulteert namelijk geheid in shaky beelden.

2. Gebruik de zoom

Dit klinkt misschien gek omdat er altijd wordt afgeraden om de zoomfunctie te gebruiken, maar tegenwoordig kan dit met veel telefoons wel, zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Neem bijvoorbeeld de iPhone X, die twee keer optische zoom biedt, waarmee de kwaliteit van de foto niet verloren gaat. Fijn als je je favoriete artiest vast wil leggen, maar het niet ziet zitten om vooraan tussen de gillende tieners te gaan staan.

3. Maak een shitload aan foto’s

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? We leven niet meer in 1978, dus maak gewoon lekker zo veel foto’s als je wil. Wil je een groepsfoto maken? Ga er dan lekker voor en maak een hele lading aan foto’s. Gebruik die burst lekker waar ‘ie voor bedoeld is, kan jou het schelen. Ook als je foto’s maakt van bewegend beeld is dit een goede, zo weet je zeker dat er wat scherps tussen zit.

4. Zorg voor goed licht

Je hebt natuurlijk niet voor jan doedel je mooiste outfit uit de kast getrokken, dus je zal op de foto gezet worden ook. Men gaat als volgt te werk: zorg ervoor dat je goed licht hebt. Niet te fel, niet te donker en zéker geen tegenlicht. Klinkt lastig, maar dat valt best mee. Zorg er gewoon voor dat je niet in de volle zon staat, om te hard licht te voorkomen. Ergens tussen de bomen zit je altijd wel goed, én je hebt meteen een mooie achtergrond. Win-win.
festival

5. Kies je locatie

Over de achtergrond gesproken… een festival biedt vaak genoeg mooie plekjes voor dromerige (outfit)foto’s. Ga ergens tussen de bomen staan, op een heuveltje zitten of kies een of andere hippe attractie uit waar je acht muntjes voor betaalt om er een halve minuut in te mogen zitten. Whatever you do, make it count. Ga dus vooral niet tussen de mensen staan, daar heb je echt helemaal niks aan. Plus je wil niet dat Wendy uit Lelystad op de achtergrond met haar glitterpakje je shine steelt.

6. Blurry achtergrond

Je hebt je hele gezicht volgestampt met glitters. Daar wil je een foto van en wel nu. Gelukkig leven we in 2018 waarbij camera’s op telefoon een portretmodus hebben, waardoor je knappe koppie eruitziet alsof je bent geschoten met een professionele camera. Zo ben jij scherp en de achtergrond blurry, levert je toch weer een paar extra likes op. Winning!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze 6 tips maak je dit festivalseizoen de allermooiste foto’s
Sluiten