Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 17 sep 2018

Van huidtype tot dekking – dit is alles wat je wilt weten over foundation

Er is haast niet één make-upproduct waar we zo dankbaar voor zijn als foundation. Last van een onzuivere huid? Kwak er een beetje foundation op en er is geen vuiltje aan de lucht. Heb je een kater en uit zich dat in een grijs gezicht? Foundation is je redder in nood. Je begrijpt: het beige goedje speelt een belangrijke rol in ons leven.

We houden ervan, maar er zijn zó veel verschillende soorten, kleuren en texturen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Geen paniek, hier zetten we alles wat er te weten valt over foundation op een rijtje, zodat je huid er altijd fantastisch uitziet.

Alles wat je wilt weten over foundation

Bij het uitkiezen van de juiste foundation zijn er een aantal key points. Zo wil je van tevoren vaststellen wat voor huidtype je hebt. Daarnaast kan het zijn dat je snel last krijgt van een onzuivere huid. Welk merk of welke textuur kies je dan? En wat als je juist op zoek bent naar iets heel dekkends of juist iets lichts? Dan komen deze artikelen heel goed van pas:

  • Heb je snel last van puistjes en ben je daarom op zoek naar cosmeticamerken die je huid zo mooi mogelijk uit laten komen? Dan lees je hier welke foundations het beste bij jou passen.
  • Wat past eigenlijk bij jouw huid? Voor een vette huid gebruik je namelijk weer een andere samenstelling dan voor een droge huid. En wat nou als je een gecombineerde huid hebt? (Lees hier meer)
  • Houd je niet zo van (semi) transparante foundations en wil je een écht dekkende uitproberen? Dan lees je hier welke je in je make-up tasje nodig hebt.
  • Sproetjes zijn prachtig, maar helaas gaan sproetjes en foundation vaak niet heel lekker samen. Wil je toch graag een product voor op je gezicht gebruiken, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Tenminste, als je wilt dat je sproetjes er zo mooi mogelijk uit blijven zien. (Lees meer)
  • Tijdens de zomer wil je toch make-up gebruiken, maar wat je niet wil is dat het allemaal van je gezicht smelt. Ooit van waterproof foundation gehoord? Wie weet is dat wel je nieuwe favoriet. (Lees meer)
  • Je foundation aanbrengen is op verschillende manieren mogelijk. De één vindt het fijn om haar handen te gebruiken, terwijl de ander liever voor een kwast kiest. Maar vergeet ook de kracht van een spons niet. Zo is een Beautyblender ook groot favoriet. (Lees meer)

Merken foundation

Laten we iets specifieker ingaan op merken. De een heeft een favoriet make-up merk waar ze nooit van af zou stappen, voor de ander lijkt de zoektocht naar het perfecte merk foundation een oneindige. Welke make-up merken maken nou de allerbeste foundations?

  • Weleens een foundation van MAC geprobeerd? Ze hebben superveel verschillende soorten én kleuren, waardoor er altijd wel eentje is die bij jou past. Houd je van foundations die voelen als een dagcrème? Dan weten we welke jou blij gaat maken. (Lees meer)
  • Wil je vooral dat de make-up niet zichtbaar is op je huid? Dan ben je bij NYX aan het goede adres. De Total Control Drop foundation is dan helemaal jouw ding. (Lees meer)

 

Reageer op artikel:
Van huidtype tot dekking – dit is alles wat je wilt weten over foundation
Sluiten