Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 23 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze 6 fouten maken we allemaal tijdens het shoppen

Wil het momenteel even niet lukken met het shoppen? We feel you. De overgang tussen twee seizoenen zorgt ervoor dat we even niet meer weten wat we willen, hoe we het willen en en of we het überhaupt wel willen. Je ‘shoplust’ verdwijnt als sneeuw voor de zon en de vraag is hoe we deze weer terugkrijgen.

De reden dat je niet slaagt zit ‘m niet in de overgang van seizoenen, maar in de fouten die wij vrouwen maken tijdens het shoppen. We hebben allemaal zo onze eigen manieren tijdens het shoppen, wat dat betreft zijn we niet echt flexibel. Die gewoontes zorgen ervoor dat we niet het maximale uit onze shopsessies halen, wat natuurlijk hartstikke zonde is.

Deze fouten maken we tijdens het shoppen

Het is best verfrissend om met een vriendin te gaan winkelen, omdat zij een hele andere kijk heeft dan jij. Je merkt dat je toch een aantal gewoontes hebt, waardoor je vaak niet slaagt. Deze zes fouten komen het meest voor.

1. Je houdt krampachtig vast aan je maat

Je bent gewend een bepaalde maat te dragen en hier wijk je liever niet vanaf. Dit maakt shoppen erg lastig, omdat de maten per winkel enorm verschillen. Een goed voorbeeld hiervan is het jeansmaten-probleem waar wij deze video over maakten. Probeer verschillende maten, zo is de kans op een goed passend kledingstuk veel groter.

2. Je laat je beperken door je lengte

Als je gelooft dat lange vrouwen bijvoorbeeld geen hakken kunnen dragen, of kleine vrouwen geen flare jeans, dan laat jij je enorm beperken. Ga niet van het slechtste uit en neem de gok een keer, wedden dat het leuker staat dan verwacht?

S T R E E T W I S E ?? @revolve @cristinamonti #streetstyle #girlnextdoor #satinskirt #revolvearoundtheworld

109 Likes, 7 Comments – TRACE Publicity (@tracepublicity) on Instagram: “S T R E E T W I S E ?? @revolve @cristinamonti #streetstyle #girlnextdoor #satinskirt…”

3. Je bent te voorzichtig met kleurcombinaties

Laten we voorop stellen dat iedereen moet dragen wat hij of zij mooi vindt. Maar als jij je laat tegenhouden door het idee dat bijvoorbeeld roze en rood vloeken, dan maak je het jezelf moeilijker dan nodig. Experimenteer eens wat met kleuren en wie weet vind jij jouw nieuwe go to look.

4. Je koopt alleen vrouwenkleding

Geloof ons, de mannenafdeling is het walhalla dat je niet mag missen tijdens het shoppen. Zeker als jij fan bent van comfy en oversized kleding moet je even checken wat de wonderwereld der mannenkleding voor jou te bieden heeft.

Oversized hoodies and crossbodys ☕️ New K+K bag from the exclusive collaboration with @deichmann_UK #KendallAndKylieForDeichmann #walkthisway

22.5k Likes, 163 Comments – Alicia Roddy (@lissyroddyy) on Instagram: “Oversized hoodies and crossbodys ☕️ New K+K bag from the exclusive collaboration with @deichmann_UK…”

5. Je kijkt niet in je kast

We hebben allemaal ontelbaar keer in de winkel gestaan met een pracht-item in onze handen, denkend dat we helemaal niets in de kast hebben om het mee te combineren. Vervolgens komen we er thuis achter dat we genoeg in de kast hebben hangen. Kijk daarom altijd voor het shoppen even in je kast, dan weet je precies wat je in huis hebt.

6. Je denkt niet aan de gouden 80/20 regel

De gouden 80/20 regel houdt in dat je voor tachtig procent aan essentials in je kast hebt, en voor twintig procent aan eyecatchers. Hoe blij we ook zijn met uitgesproken items, je moet ze bij thuiskomst wel kunnen combineren met wat rustigere kleding.

Als je deze zes vuistregels in je achterhoofd houdt tijdens het shoppen, dan kom je gegarandeerd met tassen vol thuis. Doei geld, hallo nieuwe garderobe.

TrendalertMonstyle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.