Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 9 juni 2019

Ga je je haar verven? Deze 5 fouten wil je absoluut voorkomen

Nu de zomer eraan komt willen veel mensen een frissere look. Vaak gaat dat hand in hand met een bezoekje aan de kapper, maar het verven van je haar komt ook met risico’s. Deze vijf fouten wil je vermijden.

Want wanneer je een bepaald kapsel of een specifieke kleur in gedachte hebt is het vaak nog zo makkelijk niet om dit in één keer te krijgen.

1. Kopieer Pinterest en Instagram niet

Vaak openen wij Pinterest en Instagram al snel wanneer we op zoek zijn naar inspiratie voor kleding en kapsels. En hoewel je de Pinterest-perfecte kapsels prima kan gebruiken als referentiepunt, verwacht niet dat jouw haar er na twee uurtjes exact hetzelfde uitziet.

Redken ambassadeur Ryan Pearl zegt: “Skin tone and eye color play a big part in hair color. You may find a super cute short cut that looks so chic on Ruby Rose, but will make you look like a sumo wrestler with a little sad bun on your heads.”

2. Verwacht geen wereld van verschil qua kleur

Het is niet mogelijk om van zwart haar naar Scandinavisch blond te gaan in een paar uurtjes bij de kapper. Trust us, we hebben het geprobeerd. Nope, het resultaat van een enorme bak bleek in je haar gooien is dat het mega geel wordt en intens dood. Doe jezelf dat niet aan.

In theorie is het mogelijk om in één keer van donker haar naar heel licht te gaan, maar dat bekent dat je haar geruïneerd wordt. Praat goed met je kapper en hij of zij zal je vertellen hoelang het ongeveer duurt voordat je de kleur van je dromen hebt. Liever vier keer naar de kapper over een half jaar tijd, dan na één keer blond/oranje zijn met punten in je haar die net zo dood zijn als Cleopatra.

3. Volg niet simpelweg de trends

Helemaal leuk hoor dat pastelkleurtjes nu hartstikke in zijn op gebied van haartrends, maar denk er wel goed over na voordat je naar de kapper rent. Als je regelmatig je haar in verschillende kleuren verft, kan dat je lokken mega beschadigen.

“Do what’s suitable and sustainable for yourself,” raadt Ryan aan. Als jij je haar knalgroen wil verven omdat je het bij Kylie Jenner hebt gezien, kan dat natuurlijk gewoon. Maar als je weet dat je geen zin hebt om na drie keer wassen opnieuw een spoeling erin te gooien omdat het vervaagt, is deze trend misschien niet voor jou.

4. Gebruik geen permanente kleuringen op grijs haar

Word je een beetje grijs? En dan niet op de “leuke” manier? Volgens Ryan krijg je een hele heftige uitgroei wanneer je permanente verf op grijze lokken knalt. Hij raadt aan om in plaats van permanente verf semi-permanente verf te gebruiken. Op die manier zal je uitgroei subtieler overlopen.

5. Vermijd pakjes verf van de drogist

Natuurlijk kan je naar de Kruidvat rennen om hier de eerste beste blonde spoeling te kopen, maar verstandig is anders. Ondanks dat er quasi goede verf te koop is bij de drogist is het doorgaans niet de beste optie. Haarstylisten benadrukken ook keer op keer dat verf uit een doosje je haar ruïneert.

Het mag dan wel goedkoop zijn, het maakt je haar ook droog, pluizig en beschadigd. Als je per se thuis je haren wil verven, ga dan op z’n minst naar de kapperszaak toe om daar een goede verf te kopen. Maar het beste is om alsnog gewoon naar de kapper te gaan. Liever wat betalen en gezond haar hebben, dan voor een tientje dode plukken uit je hoofd hebben steken, right?

Betches

Reageer op artikel:
Ga je je haar verven? Deze 5 fouten wil je absoluut voorkomen
Sluiten