Trix Jacobs
Trix Jacobs Fashion 27 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze fouten maak je ongetwijfeld tijdens een middagje winkelen

Een middagje winkelen verloopt nooit helemaal soepel. Er zijn genoeg obstakels en fouten die regelmatig voorkomen als je de winkels afstruint. En geloof ons: iedereen is er schuldig aan.

Fouten tijdens het winkelen

Elke keer bega je weer dezelfde fouten tijdens het winkelen. Altijd kom je thuis met impulsieve aankopen die niet op de planning stonden of items die toch niet zo goed bij je passen. Dat is niet alleen erg jammer, maar ook nog eens onnodig. Een kleine troost is wel dat iedereen dezelfde fouten maakt. Ontdek hieronder de fouten die jij dus voortaan níét meer maakt.

1. Het is in de mode

Zodra jij een trend spot wil je die meteen in je kast hangen. Zonder na te denken shop je die leuke panterblouse terwijl deze helemaal niet bij je past. Toch kan jij niet achterblijven en trek je de blouse gelijk de volgende dag aan. Trends zijn heel leuk, maar helaas niet altijd voor iedereen weggelegd. Kijk naar wat bij jou past en onthoud dat je niet per se mee hoeft te doen aan iedere nieuwe trend.

2. Impulsieve aankopen

Iedereen is er schuldig aan: impulsieve aankopen doen. In de winkel lijkt die aankoop nog een goed idee, maar zodra je thuis komt valt het toch vies tegen. Uiteindelijk belandt dat nieuwe shirtje op een stapel ergens achterin je kast en vervolgens draag je het nooit.

3. Een maatje te klein

Zit jouw maat er net niet bij? Joh, dan pak je toch een maatje kleiner. Daar gaat het dus mis. Een van de veel gemaakte fouten tijdens het winkelen is het kopen van de verkeerde maat. Koop alleen een kledingstuk als het nog in jouw maat beschikbaar is, of ga voor een lekker oversized look in een grotere maat.

4. Uitverkoop

Zodra je een bordje ‘sale’ ziet, gaan er automatisch alarmbellen af in je hoofd. Heel herkenbaar. Een onbewuste drang om alles voor een prikkie te kopen heerst dan ontzettend. Tel eerst even tot tien en bedenk je dan heel goed dat je niet per se alles nodig hebt. Natuurlijk is een mooie aanwinst uit de sale nooit verkeerd, maar sla niet door. Anders ben je uiteindelijk nog onnodig duur uit.

5. Kopen om het kopen

Als je de winkel in gaat met een doel bestaat de kans dat je jouw gewilde items niet tegenkomt. Het is natuurlijk jammer dat je de kleren op je wishlist niet bent tegengekomen, maar ga dan niet alsnog kleren kopen omdat je daarvoor bent gekomen.

6. Praktische outfit

Staat een middagje winkelen op de planning? Denk dan praktisch na over je outfit. Je wil namelijk niet uren bezig zijn in het pashokje en er doodvermoeid uitkomen. Ga voor een makkelijke broek met schoenen die je zo aanschiet. Dat scheelt weer veel gedoe.

7. Niet willen passen

Zodra je de lange rij bij de pashokjes ziet word je al ongeduldig. Dan maar gelijk door naar de kassa en afrekenen. Je kan immers je aankoop terugbrengen, dus dan pas je het lekker thuis uitgebreid voor je eigen spiegel. Grote kans alleen dat als je het thuis past het toch niet helemaal leuk staat. Uiteindelijk moet je dan alsnog terug de stad in om het shirtje terug te brengen, bummer.

8. Voordeel van de twijfel

De twijfel slaat vaak toe tijdens een passessie in het kleine pashokje. Het ene moment vind je het jurkje te gek, het andere moment ben je er nog niet over uit of de kleur wel goed bij je past. Als je een kledingstuk koopt moet het liefde op het eerste gezicht zijn. Voorkom dus teleurstelling, want bij twijfel is het altijd een nee.

Hoeveel winkeltalent je ook hebt, elke keer als je de stad een bezoekje brengt maak je deze fouten. En eerlijk, afleren zit er waarschijnlijk ook niet zo snel in. Grote kans dat je weer dezelfde fouten maakt als je naar de winkel gaat.

Lees ook: Frustrerende pashokmomenten die ieder meisje herkent

Fem Fem

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze fouten maak je ongetwijfeld tijdens een middagje winkelen
Sluiten