Holy shit – Friends zou eigenlijk heel anders aflopen

Wow! Onze favoriete serie had er heel anders uit kunnen zien. Zie jij Courteney Cox voor je in de rol van Rachel? Of een Monica gespeeld door Jennifer Aniston? En waaatttt, was het in eerste instantie de bedoeling dat Rachel en Ross NIET samen zouden eindigen?

Hoe Friends eruit had kunnen zien

Zonder de fenomenale karakters en hilarische scènes was Friends niet hetzelfde geweest. Toch had de serie er heel anders uitgezien als er was vastgehouden aan de eerste ideeën. Ook zijn we intens blij dat bepaalde aanvragen vanuit de cast zijn goedgekeurd. Of juist afgekeurd. Hoe de serie er anders uit had gezien?

1. Casual sex tussen Phoebe en Joey

Lisa Kudrow en Matt LeBlanc pitchten een briljant idee aan de makers van Friends: dat hun karakters Phoebe en Joey al die seizoenen ‘casual sex’ hadden. De makers zeiden nee tegen het voorstel. Waarschijnlijk beter, maar het was wel een hilarische zet geweest.

2. Geen liefde tussen Joey en Rachel

De cast was het niet eens met de verhaallijn van Joey en Rachel. Het was ongepast en voelde niet goed. Toen ze dit aan de makers vertelden zeiden ze: “Yes, it’s absolutely wrong. That’s why we have to do it. You can’t just keep spinning the same plates. You have to go places where you’re not expected to go.” Oke dan.

3. Maar vier hoofdpersonen in plaats van zes

Oorspronkelijk zou de serie draaien rondom Monica, Joey, Rachel en Ross. Phoebe en Chandler kwamen er ook in voor, maar speelden geen grote rol.

Gelukkig werden Phoebe en Chandler net zo belangrijk, want we hadden deze twee gekkies niet willen missen.

4. Courteney als Rachel

Courteney werd gevraagd om de rol van Rachel te spelen. Nadat ze het script had doorgenomen vroeg ze echter of ze auditie mocht doen voor de rol van Monica, omdat ze dat beter bij zichzelf vond passen.

Courteney was vast een goede Rachel geweest, maar het is toch gek om andere acteurs bij de personages voor te stellen.

5. Joey als creepy womanizer

De makers hadden het karakter van Joey iets anders in gedachten. In de serie is Joey een versierder, maar wel een lieve versierder.

In het originele script was Joey echter best wel een beetje creepy. Dit zag Matt LeBlanc niet zo zitten en dus vroeg hij om een wijziging. Thank god was iedereen het hiermee eens en veranderden ze Joey in een realistischer (en leuker) karakter.

6. Geen Lisa Kudrow

Ellen DeGeneres kreeg de rol van Phoebe aangeboden. We houden van Ellen, maar gelukkig kwam er een geweldig actrice in haar plaats.

7. Andere titelsong

Denk je aan Friends, dan denk je aan de catchy titelsong ‘I’ll be there for you’ en een random fontein met de cast van Friends erin. Toch was het oorspronkelijk de bedoeling dat ‘Shiny Happy People’ van R.E.M. de titelsong werd. That was close.

8. Andere naam

Allerlei namen voor de serie passeerden de revue, maar gelukkig is uiteindelijk toch voor de titel ‘Friends’ gekozen. ‘Insomnia Cafe’, ‘Six of One’ en ‘Friends Like Us’ waren ook kanshebbers. Doe maar niet.

9. Geen Friends

De pilot aflevering van Friends werd totaal niet goed ontvangen. Volgens het publiek was de show niet vermakelijk, clever of origineel. Het was dan ook maar de vraag of de serie verder zou gaan.

Volgens mij spreken we voor miljoenen fans als we zeggen dat we wel kunnen janken om het idee dat deze serie er anders niet was geweest.

10. Rachel en Ross geen koppel

Rachel en Ross kregen hun nog lang en gelukkig aan het einde van het laatste seizoen. De makers twijfelden echter over het einde. Misschien moesten ze het einde open laten?

Uiteindelijk besloten ze toch om voor het bevredigende einde te gaan. Rachel and Ross back together. Again. Wij zijn gelukkig.

Deze 11 acteurs hadden bijna de hoofdrollen in Friends veroverd

BuzzFeed

Reageer op artikel:
Holy shit – Friends zou eigenlijk heel anders aflopen
Sluiten