Wil je geen vaste relatie? Dit is alles wat je moet weten over friends with benefits

Wil je geen vaste relatie maar ook niet forever alone blijven? Dan is een friends with benefits relatie misschien wat voor jou. Een friends with benefits is super leuk en spannend, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je eraan begint.

Wel de lusten, niet de lasten, daar hebben we allemaal weleens behoefte aan. Wij vertellen je wat er allemaal komt kijken bij een friends with benefits relatie.

Friends with benefits

Een friends with benefits relatie is een hookup zonder verplichtingen tussen twee personen die elkaar wel echt leuk vinden en elkaar vertrouwen. Jullie zijn dus eigenlijk vrienden die seks hebben met elkaar. Jullie doen samen leuke dingen maar er is ook seksuele spanning tussen jullie. Klinkt gezellig, toch? Het kan alleen snel mis gaan.. Om te voorkomen dat het mis gaat, delen wij alles wat je moet weten om van jouw friends with benefits relatie een succes te maken.

1. Regels opstellen is lastig

Het is lastig om algemene regels op te stellen voor een friends with benefits omdat iedere relatie anders is. Eén ding is echter wel enorm belangrijk voor jullie relatie: communicatie. Het is goed om op een bepaald punt uit te spreken waar je aan toe bent en waar je naar op zoek bent.

Dit hoeft natuurlijk niet wanneer je met elkaar in bed ligt, maar wees wel eerlijk voordat je de relatie aangaat. Het is namelijk erg vervelend als je niet dezelfde verwachtingen hebt van elkaar. Door het uit te spreken weten jullie allebei wat je van elkaar wil en waar je op kunt rekenen.

2. Verwacht geen serieuze relatie

Bij friends with benefits is het idee dat je géén (of bijna geen) gevoelens voor elkaar hebt. Tuurlijk is er wel iets van gevoel, maar zodra je merkt dat je verliefd wordt is het geen friends with benefits relatie meer. Het is daarom ook beter om dit uit te spreken voordat je gekwetst wordt. Als degene op wie jij verliefd bent er met een ander vandoor gaat is dit behoorlijk pijnlijk.

3. Check hoe jouw friends with benefits erin staat

Het is niet alleen belangrijk om zelf uit te spreken wat je van deze relatie verwacht, vraag ook aan jouw friend with benefits hoe hij of zij hierin staat. Als jullie hier niet hetzelfde in staan kan je er vanuit gaan dat deze relatie niet gaat werken. Het gaat alleen werken als jullie er hetzelfde over denken en er geen hard feelings zijn.

4. Geef je grenzen aan

Het is goed om je grenzen aan te geven, zeker in een relatie zonder label. Staat je friend with benefits te flirten met een ander voor jouw neus en vind je dit niet oké? Geef dit dan aan zodat diegene weet dat jij het vervelend vindt en daar rekening mee kan houden. Daarbij vindt diegene het zelf ook niet fijn als jij dit doet, dus je wordt volledig begrepen.

5. Het is geen relatie

Ook al heb je misschien de beste seks ooit met elkaar of af en toe een leuk gesprek, deze relatie is anders dan een liefdesrelatie. De communicatie tussen jullie gaat dan ook vooral over waar en wanneer jullie elkaar weer zien en verder is er weinig diepgang. De seksuele spanning en het plezier is het main topic van jullie relatie.

6. Praat over hoe het eindigt

Ga ervan uit dat je friends with benefits relatie niet voor altijd duurt. Het is vaak goed om het alvast te hebben over hoe het eindigt tussen jullie. Misschien wil de ander wel ineens een serieuze relatie met iemand anders of zie jij het gewoon niet meer zitten. Geef dus aan als je het niet meer ziet zitten of als je een ander hebt en verwacht dat de ander dit ook doet. Dit voorkomt veel ellende en pijn.

Het allerbelangrijkste is dat jullie samen plezier hebben. Het is fijn dat je iemand hebt om af en toe op terug te vallen en tegelijkertijd de vrijheid hebt om plezier met anderen te hebben. Geniet ervan.

Reageer op artikel:
Wil je geen vaste relatie? Dit is alles wat je moet weten over friends with benefits
Sluiten