Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 15 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Frietjes opwarmen? Met deze simpele hack zijn jouw oude frietjes zo weer knapperig

Soms ben je net iets te fanatiek tijdens het bestellen van je fastfood-maaltijd, waardoor je net niet al je frietjes op krijgt. Weggooien is zonde, maar frietjes opnieuw opwarmen resulteert in niets meer dan een slappe hap. Tot nu, want met deze hack krijg jij je frietjes weer net zo knapperig als toen je ze bestelde.

Friet opwarmen

Volgens ‘fish and chips-expert’ Magda Ganea zorg je er met de volgende twee stappen voor dat je frietjes weer zo goed als nieuw zijn.

Stap 1: droogdeppen

Met een keukenpapiertje verwijder je zo veel mogelijk vet en vocht uit de frietjes. Ook kan het helpen er wat zout overheen te strooien.

Stap 2: opwarmen

Nu je frietjes droog zijn, bak je ze in een pan met een beetje olie op hoog vuur. Je kunt ze ook in de frituurpan doen, maar een koekenpan werkt net zo goed. De key is dus om de pan écht heel heet te laten worden, voordat je de frietjes erin doet. Ook kun je de frietjes op hoge temperatuur grillen, maar zorg er dan wel voor dat je ze regelmatig omkeert om te voorkomen dat ze verbranden.

Fan van food-hacks? Dan kun je deze acht magnetron-hacks waarschijnlijk ook wel waarderen.

cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Frietjes opwarmen? Met deze simpele hack zijn jouw oude frietjes zo weer knapperig
Sluiten