Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 23 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Alles wat je wil weten na het zien van de heftige documentaire over het FYRE festival

Grote kans dat je de afgelopen dagen de woorden ‘FYRE festival documentaire’ hebt gehoord. De Netflix documentaire gaat over het festival dat nooit heeft plaatsgevonden en een enorme ramp werd. Heb je de documentaire gezien? Op deze belangrijke vragen wil je sowieso antwoord.

FYRE festival documentaire

Netflix heeft een documentaire gelanceerd over het FYRE festival met de slogan ‘the greatest party that never happened‘. Mocht je nog niet weten wat het FYRE festival precies is, hierbij even een korte uitleg: FYRE festival was een muziekfestival dat op een eiland in de Bahama’ plaats zou vinden in april 2017.

Het was inderdaad een muziekfestival, want het werd een groot drama en het heeft nooit daadwerkelijk plaatsgevonden. Heb je de documentaire gezien? Dan heb je vast en zeker nog een paar vragen.

1. Hebben mensen met kaartjes ooit hun geld teruggekregen?

De kaartjes van het festival waren belachelijk duur. Deze kostten namelijk tussen de $5.000 en $250.000 (!), een prijs waar je eventueel een huis van zou kunnen kopen.

Veel mensen dachten na het zien van de documentaire op Netflix dat de festivalgangers met kaartjes allemaal rijke millennials of influencers waren. De realiteit ligt echter anders. Een deel van de mensen was namelijk helemaal niet zo rijk en heeft enorm hard gespaard om een kaartje te kunnen kopen voor het festival. Voor hen was het eindelijk een welverdiende vakantie en een kleine ontsnapping uit de harde wereld.

Die mensen kwamen van de koude kermis thuis. Het lijkt er namelijk op dat de meeste mensen met kaartjes nog steeds hun geld niet teruggekregen hebben. De organisatoren van het FYRE festival hadden beloofd om het geld terug te storten toen het duidelijk was dat het festival niet meer ging gebeuren. Ook dat bleek overduidelijk een leugen te zijn.

MarketWatch laat weten dat toen de Netflix documentaire online kwam, de meesten nog geen geld hadden ontvangen. Het zou je maar gebeuren.

2. Heeft die lieve cateraar haar spaargeld teruggekregen?

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij moesten wel even een traantje wegpinken toen het verhaal van de lieve cateraar verteld werd. Maryann Rolle, de eigenaresse van het Exuma Point Resort, vertelt dat ze al haar spaargeld in het festival heeft zitten omdat zij haar werknemers moest betalen voor de belachelijke overuren die ze moesten werken.

Ze is nooit terugbetaald door de organisatie van FYRE festival, ondanks dat dit haar wel was beloofd. In de documentaire zegt ze: “I had to literally pay all those people. I am here as a Bahamian, and they stand in my face every day. I went through about $50,000 of my savings that I could have had for a rainy day. They just wiped it out and never looked back. Personally, I don’t even like to talk about the Fyre Festival. Just take it away and let me start a new beginning, ’cause they really hurt me. I am really hurt from that.”

Ons hart brak echt wel even toen we dit hoorden, maar gelukkig zijn er wel genoeg goede mensen in de wereld. Maryann heeft namelijk na de documentaire een GoFundMe pagina opgezet in de hoop dat ze uit de schulden kan komen.

In één week is er maar liefst $174.892 gedoneerd door 6.168 mensen. Hiermee is Maryann dus officieel uit de schulden en kan ze dit vreselijke drama hopelijk achter zich laten.

3. Waar zijn Ja Rule en Billy McFarland nu?

De twee namen die het meest geassocieerd worden met het festival zijn natuurlijk Billy McFarland, de oprichter, en Ja Rule, de celebrity die maar wat graag bij het project wilde horen.

Nadat het FYRE festival een grote flop was geworden, zijn Ja en Billy allebei geraakt door talloze rechtszaken. Ja Rule heeft het voor elkaar gekregen om uit de gevangenis te blijven. Hij beweert dat ook hij voor de gek werd gehouden door de organisatie van het festival.

Ja Rule on Twitter

I too was hustled, scammed, bamboozled, hood winked, lead astray!!!

Ja Rule on Twitter

Come on your smarter than that… I feel bad for those ppl… but I did not and would never scam ANYONE… period!!! And I don’t care if anyone sympathizes with me or not those are the FACTS!!! ? https://t.co/5WErU3zwF7

Met Billy gaat het iets minder lekker. Hij zit namelijk zes jaar in de gevangenis vanwege fraude. De documentaire laat zien dat hij een verleden had op gebied van het maken van valse beloftes.

De reacties op het internet

De documentaire houdt de wereld al dagen bezig en dat snappen we volledig. Het is bizar hoe ontzettend fout dit is gegaan, maar tegelijkertijd snappen we ook niet hoe dit ooit wél had kunnen lukken. Het internet heeft in ieder geval ook wel een mening over het geflopte festival.

Login on Twitter

Welcome back to Twitter. Sign in now to check your notifications, join the conversation and catch up on Tweets from the people you follow.

Paul Jason Perez on Twitter

Watching #FyreFestival on Netflix gave me so much anxiety. Best thriller/horror film of 2019 so far

ant on Twitter

Me watching the Netflix Fyre Festival documentary

hattie on Twitter

me @ the duped fyre festival guests vs me @ the overworked employees

Nana Addo Opoku on Twitter

This #FyreFestival doc is like a slow moving car crash.

Katie ? on Twitter

the most shocking part of the #FyreFestival documentary was when they got into a plane with man who taught himself to fly on MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR

uSmall Dad on Twitter

Approach today with the optimism and confidence of Ja Rule & Billy McFarland

William Needham Finley IV(It’s real. I made it up) on Twitter

This sums up Fyre Festival. #fyre #fyrefestival #fyrefest

Dit vind je ook leuk om te lezen.

13 documentaires die je als vrouw gezien moet hebben

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


GlamourElite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Alles wat je wil weten na het zien van de heftige documentaire over het FYRE festival
Sluiten