Alex Ebbers
Alex Ebbers Entertainment 28 jan 2019

Het Fyre Festival-drama komt nu ook achter topmodellen aan

Het drama dat het Fyre Festival heet is nog lang niet achter de rug. Terwijl Billy McFarland, de oprichter van ‘the greatest festival that never happened’, zijn straf van zes jaar uitzit, worden er nu nog meer vragen gesteld over hoe het financiële plaatje van het festival er precies uitzag.

Dagvaardingen voor Bella Hadid, Hailey Baldwin en Kendall Jenner

De bureaus van de topmodellen die waren ingezet voor de promovideo van het festival kunnen dagvaardingen verwachten, waardoor ze moeten bewijzen hoeveel ze zijn betaald voor hun deelname aan de video. De modellen in de video waren onder anderen Bella Hadid, Kendall Jenner, Hailey Bieber en Chanel Iman; wat natuurlijk niet de minste namen zijn.

Announcing Fyre Festival

Uploaded by Fyre Festival on 2017-01-12.

Betaalde posts op Instagram

Naast de promovideo plaatsten de modellen ook nog foto’s van het filmen op hun Instagrampagina’s, waar ze een flinke smak geld voor hebben ontvangen. Zo werd uit de Netflix-documentaire duidelijk dat Kendall Jenner 250.000 dollar heeft ontvangen voor het plaatsen van een Instagrampost over het festival. In de inmiddels verwijderde post beweerde Kendall dat artiesten van het platenlabel GOOD Music op het festival zouden optreden. Verder voegde ze daar ook een kortingscode voor tickets voor het festival aan toe. Wat hierbij echter ontbrak was de verduidelijking dat het ging om een betaalde post. Hiervoor heeft ze een waarschuwing ontvangen van de Federale Handelscommisie, die eist dat zulke social media-sponsoring openbaar moet worden gemaakt.

Waarom worden de modellen nu benaderd?

De reden dat de modellen dagvaardingen ontvangen is om te onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat Billy McFarland meer dan elf miljoen dollar aan investeerdersgeld besteedde aan het festival. Uiteraard is dit bedrag niet alleen uitgegeven aan de modellen, maar hiervan zijn ook cateraars, bedienend personeel en ‘consultants’ betaald.

Alles wat je wil weten na het zien van de heftige documentaire over het FYRE festival

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Refinery29

Reageer op artikel:
Het Fyre Festival-drama komt nu ook achter topmodellen aan
Sluiten