Redactie
Redactie Gesponsord 25 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je de allermooiste foto’s met je smartphone

Een tijdje terug gaven wij jullie via Instagram de mogelijkheid om vragen te stellen over de Galaxy S20. En dat hebben we geweten ook! We selecteerden vier vragen en gingen op onderzoek uit. 

Vraag 1

Hoe maak ik in één keer een mooi shot, zonder dat ik die nog hoef te bewerken met filters?

Filters zijn leuk, maar als je het echt goed wilt doen, vaak nogal een gedoe. Daarom zou het zo fijn zijn om een foto te kunnen maken die van zichzelf al goed is, zodat je die filters en settings lekker achterwege kunt laten. De Galaxy S20 heeft die optie. Als je de modus ‘Scene Optimizer’ aanzet, gaat je telefoon zelf op zoek naar de beste settings en hoef jij niets meer te doen dan je camera te richten op hetgeen waarvan je een foto wilt maken.

Foto gemaakt met ‘Scene Optimizer’

Vraag 2

Kan ik uit 1 shot meer dingen halen? Hoe werkt dat?

Op de allerleukste foto’s gebeurt iets. Je pakt je toestel er snel bij en klikt als een bezetene op het scherm om foto’s te maken. Als het moment voorbij is, baal je. Een filmpje was misschien wel veel leuker geweest! Ook daarop heeft Samsung het antwoord gevonden. In de ‘Single Take’-modus, klik je op de opnameknop  en wacht je zo’n tien seconden (langer of korter kan ook!). Jouw toestel pakt dan zelf de mooiste, leukste momenten eruit en geeft je daarna verschillende opties als een boomerang, een gif’je, een filmpje en verschillende foto’s. Hoe creatiever jij bent, hoe meer opties je te zien krijgt. 

Vraag 3

Hoe maak ik een foto interessanter?

Een foto maak je interessanter door een ‘gekke’ hoek te kiezen of door ervoor te zorgen dat er iets gebeurt. Neem bijvoorbeeld de foto hieronder. We hadden een ‘gewone’ foto kunnen maken, maar de hoek maakt het allemaal net wat spannender. Die zorgt ervoor dat je goed gaat kijken naar wat er precies op de foto staat.

Vraag 4

Hoe licht je bepaalde items meer uit in een foto?

Soms wil je dat één item of persoon alle aandacht krijgt en de rest vaag aanwezig is. De portretmodus is hier in principe voor ontworpen, maar doet niet altijd zijn werk. De ene keer geeft ie een soort halo om het object waarop je de focus wilt leggen, de andere keer vervaagt het object zelf gedeeltelijk. Met de modus ‘Live Focus’ van de Galaxy S20 heb je dat probleem niet meer. De achtergrond vervaagt terwijl het punt waarop jij hebt getikt, haarscherp is.

Op withgalaxy.nl ontdek je nog veel meer tips voor het maken van toffe content met je smartphone!

In samenwerking met Samsung

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.