Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 2 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

YES – Game of Thrones krijgt officieel een spinoff en dit is wat we weten

Het zijn bewogen dagen voor fans van Game of Thrones. Na maandenlang watertandend het nieuws over Bloodmoon te lezen, is er met House of the Dragon ineens een totaal andere spinoff aangekondigd.

Ein-de-lijk krijgt de fantastische serie een spinoff over de Targaryens. Dit is wat we erover weten.

De spinoff van Game of Thrones

HBO heeft laten weten dat er een volledig seizoen van de nieuwe serie House of the Dragon komt. Deze spinoff gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over de Targaryen-familie. De Game of Thrones-prequel neemt je mee terug naar een burgeroorlog die woedde in de tijd de Targaryen-familie over de Zeven Koninkrijken heerste.

De historie van House Targaryen

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood, dat in 2019 verschenen is. De schrijver is net als alle andere boeken George R.R. Martin, die ook heel betrokken gaat zijn bij de hele productie van de serie. Samen met showrunner Ryan Condal gaat hij het verhaal uit het boek omzetten tot een serie. Het boek gaat over de geschiedenis van de Targaryens in een verhaal dat zich afspeelt over een periode van ongeveer 150 jaar.

Er zullen meerdere seizoenen nodig zijn om het complete verhaal te vertellen, maar HBO begint met één seizoen van tien afleveringen. Wanneer de Game of Thrones-spinoff House of the Dragon gaat verschijnen, is nog niet bekend. Wel deelde HBO de poster alvast op social media en die ziet er veelbelovend uit.

Nieuwe producenten voor House of the Dragon

Alle seizoenen van Game of Thrones zijn natuurlijk gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss, maar House Targaryen moet het doen met nieuwe producenten. De twee hebben een contract getekend bij Netflix, waarvoor ze de geplande regie van een nieuwe Star Wars-trilogie hebben laten vallen. Maar fans kunnen rustig ademhalen, te weten dat regisseur Miguel Sapochnik is aangesteld als co-showrunner en regisseur van de pilot. Sapochnik won eerder al een Emmy en is verantwoordelijk voor een aantal iconische Game of Thrones-afleveringen, waaronder de best beoordeelde van allemaal; Battle of the Bastards. Deze aflevering wordt met een 9,9 beoordeeld op IMDb.

HBO Max

Hoe je House of the Dragon straks gaat kijken, wordt nog de vraag. De televisiezender HBO heeft namelijk een eigen streamingdienst aangekondigd, HBO Max genaamd. Naast Disney+, Apple TV en Amazon Prime nog meer concurrentie voor Netflix, dus. Het is niet de vraag of, maar wanneer deze streamingdienst naar Nederland komt.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.nl.

Manners

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
YES – Game of Thrones krijgt officieel een spinoff en dit is wat we weten
Sluiten