GANT slaat handen ineen met kunstenaar Luke Edward Hall voor een geweldige capsulecollectie

Modemerk GANT werkt samen met de Londense kunstenaar Luke Edward Hall voor een uitbundige capsulecollectie. Ze sloegen de handen ineen voor een collectie die bestaat uit Amerikaanse sportswear gecombineerd met de traditionele Engelse kledingstijl. Het resultaat? Opvallende kleurcombinaties en luxueuze materialen geven een moderne sporty-look.

De collectie is vanaf 5 november verkrijgbaar in geselecteerde GANT flagshipstores en online. Wij vertellen je alvast: dit wil je.

GANT x Luke Edward Hall

De collectie is geïnspireerd op lange weekenden weg op het Engelse platteland en bestaat uit kleding en accessoires voor zowel mannen als vrouwen. Oversized sweaters en tweed jassen voor lange wandelingen en corduroy pakken en zijden shirts voor fijne diners bij kaarslicht. En dat allemaal vol kleur en de unieke handtekening van Luke Edward Hall.

“Mijn huis op het Engelse platteland en de manier waarop ik daar mijn weekenden met vrienden spendeer, vormen de inspiratiebron voor de collectie die ik samen met GANT heb ontworpen,” vertelt Luke Edward Hall. “Mijn idee├źn heb ik gehaald uit het briljante GANT-archief. Ik heb ook gekeken naar mijn eigen garderobe die bestaat uit breisels met gewaagde patronen en een vintage pasvorm. De look doet vanwege de opvallende kleurcombinaties en speelse accenten erg Engels aan en is niet alleen praktisch, maar ook elegant.”

GANT x Luke Edward Hall
GANT x Luke Edward Hall

De visie van Luke

Luke Edward Hall is nog een onbekende voor velen van ons, maar een grote inspiratie op het gebied van kunst en kleding. Zijn speelse benadering van kleuren en materialen zien we terug in zijn prachtige interieurs, ontwerpen en in de collectie van GANT. De tekeningen van Luke komen subtiel terug in de kledingstukken als vilten patches of geborduurde schetsen.

Zijn referentie? De werken van Italiaanse schilder Filippino Lippi uit de vroege Renaissance en de narcissen die naast zijn cottage groeien. De collectie in samenwerking met GANT is een uitnodiging in zijn unieke leven en in zijn werk. Veel stukken zijn unisex te dragen en wij kunnen niet wachten om de winter te spenderen in een oversized sweater.

GANT x Luke Edward Hall
GANT x Luke Edward Hall
Reageer op artikel:
GANT slaat handen ineen met kunstenaar Luke Edward Hall voor een geweldige capsulecollectie
Sluiten