Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 2 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

De leukste feestjes tijdens Gay Pride 2018 in Amsterdam waar je naartoe moet

Gay Pride 2018 in Amsterdam is losgebarsten en elke dag zijn er ontzettend veel activiteiten die je kan doen in de stad. Het ene feestje is leuker dan het andere, dus helpen we je een eindje op weg.

Feestjes tijdens Gay Pride

Met al die activiteiten die verspreid over de stad plaatsvinden, is het best lastig om te bepalen waar je nou écht bij moet zijn. Je wilt niet elke avond in de club staan (misschien ook wel) dus het is het leukst om verschillende soorten activiteiten af te wisselen. Kan je bijkomen van je kater én ben je lekker cultureel divers bezig.

Amsterdam Pride is happening this Saturday, and it’s not going to be worth missing ?? Expect to see the canals like never before ?? >> http://bit.ly/2NPT3ic #amsterdampride #experienceyourpride #gayamsterdam (image credit: flickr/Franklin Heijnen)

298 Likes, 3 Comments – misterb&b (@misterbandb) on Instagram: “Amsterdam Pride is happening this Saturday, and it’s not going to be worth missing ?? Expect to see…”

De Reguliersdwarsstraat

We weten natuurlijk allang dat de Reguliers is waar het feestje plaats gaat vinden. Vrijdag en zaterdag ga je hier ‘s nachts naartoe voor de nodige biertjes en de leukste muziek. Door de Reguliers lopen is gratis, maar als je een club naar binnen wilt, bestaat de kans dat je wel wat moet betalen.

Drag Olympics

Vrijdag moet je om zes uur bij het Homomonument staan. Want? Dan vindt misschien wel het leukste evenement plaats. De Drag Olympics. De dragqueens en dragkings gaan de strijd met elkaar aan in hoge hakken waar wij niet eens normaal op kunnen lopen.

De bekende stilettosprint en handtaswerpen zijn vaste onderdelen van het hele sportieve spektakel. Daarnaast wordt de wedstrijd afgewisseld met nieuwe sportelementen so get ready.

Openluchtbioscoop

Brak? Moe? Of gewoon zin in een leuke film, maar dan anders? Dan zien we je op het Mercatorplein 1 en 2 augustus om negen uur. Daar staan namelijk buiten driehonderd stoelen klaar om gezellig een film te kijken met zijn allen. Woensdag staat de bekende film Moonlight op het programma en donderdag kan je Razzia zien op groot scherm.

Janey in ‘t Blauwe Theehuis

Who run the world? Inderdaad. In het Blauwe Theehuis in het Vondelpark vindt er een feestje plaats met volledig vrouwelijke line-up. Naast dat de locatie mega gezellig is, kan je hier met je vriendinnen terecht voor super lekkere drankjes.

Prik Pride Street Party

Twee dagen lang zal de Spuistraat afgesloten zijn voor al het verkeer om ons te entertainen met de leukste muziek. Vrijdag en zaterdag vanaf zeven uur zijn de bars open en zullen er daarnaast ook food trucks en buiten podia staan. Je kan tot een uur of drie ‘s nachts losgaan hier.

Beestenboel in Artis

We weten natuurlijk hoe het zit op gebied van seksualiteit van mensen. Maar weten we ook de details als het aankomt op het dierenrijk? Donderdag 2 augustus om zeven uur opent dierentuin Artis haar deuren voor ons om alles even haarfijn uit te leggen.

Naast dat het natuurlijk super leuk is om ‘s avonds door het dierenpark te lopen, krijg je ook een interessante lezing.

Joost van Bellen in de Melkweg

Zaterdagnacht, dé nacht van de Gay Pride, moet je natuurlijk wel een dansje wagen. Ga daarvoor naar de Melkweg, want hier zal DJ Joost van Bellen je de hele nacht vermaken met de leukste muziek.

Joost is erg betrokken bij de LGBTQI-community en hij is de uitgelezen persoon om dit hele spektakel te laten escaleren. Op een goede manier natuurlijk. Leukste aan dit? De eindtijd is nog niet bekend. Dat belooft wat.

Meer over de Gay Pride 2018 in Amsterdam weten? Dat vind je dit ook leuk.

Dit is wat je van de Gay Pride 2018 in Amsterdam kan verwachten deze week

Parool

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De leukste feestjes tijdens Gay Pride 2018 in Amsterdam waar je naartoe moet
Sluiten