Gebarentolk Irma Sluis sluit deal met streamingdienst Pathé Thuis

Als er iemand in één klap bekend is geworden tijdens de coronacrisis, dan is het Irma Sluis wel. Je weet wel, de gebarentolk die naast Mark Rutte staat tijdens de landelijke persconferenties. Juist, de vrouw die eergisteren vanuit het niets werd gewisseld. Maar dat maakt haar niets uit, want ze heeft een nieuwe deal met Pathé Thuis gesloten.

Streamingdienst Pathé Thuis heeft een bijzondere extra service toegevoegd aan Op gepaste afstand, de eerste Nederlandse film die volgens de coronaregels is gedraaid.

Gebarentolk Irma Sluis voor Pathé Thuis

De romantische kortfilm met Noortje Herlaar en Tibor Lukács in de hoofdrollen, is vanaf woensdagochtend ook te bekijken met een gebarentolk die de dialogen ‘vertaalt’ voor doven en slechthorenden. De vertaling in gebaren wordt verzorgd door Nederlands bekendste gebarentolk Irma Sluis. Op gepaste afstand is een film over twee mensen in Tilburg, die elkaar ontmoeten tijdens een wandeling gedurende de ‘intelligente lockdown’. Langzaam maar zeker groeit het tweetal naar elkaar toe, met inachtneming van de RIVM-regels uiteraard.

Regisseur Jon Karthaus draaide de film met cast en crew tijdens de lockdown. Op de set waren doorlopend twee ‘social distance-managers’ aanwezig, die in de gaten hielden of alle acteurs en crewleden voldoende afstand hielden. Zij deden dit met een grote geel-zwarte stok van anderhalve meter die zij de hele dag bij zich droegen.

‘Op gepaste afstand’ gratis te zien tot 1 juni

De film, met gebarentolk Irma Sluis als optie, is tot 1 juni gratis te zien bij Pathé Thuis. Daarna kost het kijken van Op gepaste afstand 2 euro.

Gisteren werd gebarentolk Irma Sluis ineens gewisseld voor een collega en dat zorgde voor reuring op social media. Gelukkig was er niets aan de hand, want ze werd vervangen omdat de persconferentie langer dan een half uur duurde. Geloof het of niet, maar haar baan is natuurlijk aardig intensief. Toch is Irma Sluis de hit van de coronacrisis en gaan we haar dus ook terugzien op Pathé Thuis. Can’t wait.

Reageer op artikel:
Gebarentolk Irma Sluis sluit deal met streamingdienst Pathé Thuis
Sluiten