Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Love & Life 18 jun 2018

Stop! Dit zijn geen alternatieven voor glijmiddel

Glijmiddel. Dit glibberige, doorzichtige goedje is geweldig om de seks nog fijner te maken. Maar als je geen glijmiddel bij de hand hebt, kun je beter twee keer nadenken voordat je iets anders down under smeert. Deze 7 dingen moet je niet gebruiken als vervanging voor glijmiddel.

1. Baby-olie

Gebruik je baby-olie als glijmiddel, dan vergroot je de kans op een infectie. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de ingrediënten. Niet geschikt dus voor de seks.

2. Speeksel

Je hebt het altijd bij je, het is nat en lichaamseigen, maar speeksel is niet oké als glijmiddel. Speeksel droogt razendsnel op en in die tijd lukt het zelfs niet om een quicky te doen.

3. Vaseline

Het lijkt op glijmiddel en is superzacht, maar het kan zorgen voor een infectie.

4. Vloeibare zeep

Check de ingrediëntenlijst en je weet waarschijnlijk al genoeg. Dit is niet geschikt voor down under. Parfum, alcohol en andere ingrediënten die je niet op jouw gevoelige vagijn wilt smeren. Dat geldt trouwens ook voor bijvoorbeeld bodylotion of handcrème.

5. Water

Je hebt altijd wel water bij de hand. In de vorm van een flesje, een kraan  of een glas. Maar water zorgt er eerder voor dat je vayjayjay uitdroogt, dan dat het er beter van wordt.

6. Boter

Het is lekker op brood en zacht voor je lippen, maar daar blijft het bij. Boter is geen alternatief voor glijmiddel. Echt. Doe het niet.

7. Zonnebrand-crème (?!)

Ben je in de buitenlucht, wordt het wel erg heet en vluchten jullie een duinpan in? Waarschijnlijk heb je dan geen glijmiddel bij je, maar wel zonnebrandcrème. De verleiding is groot, maar deze moet je echt even weerstaan.

Wat dan wel?

Nou, bijvoorbeeld pure aloë vera of kokosolie.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stop! Dit zijn geen alternatieven voor glijmiddel
Sluiten