Josca
Josca Beauty 07/07/2018

Geen remover in huis? 7 natuurlijke manieren om je make-up te verwijderen

Deze natuurlijke producten kun je gebruiken als alternatief voor make-up remover, of je het nu even niet in huis hebt of je het liever helemaal vervangt.

1. Yoghurt.
Yoghurt bevat probiotica die de huid verkoelen en verzachten als deze geïrriteerd is. Het voedt de huid en verwijdert dode huidcellen. Dip een watje in wat yoghurt en laat de magie zijn werk doen op je gezicht.
yoghurt

2. Melk.
Net als yoghurt kan melk een ideale make-up remover zijn, al helemaal als je een gevoelige huid hebt. Dus heb je dit nog in de koelkast staan en zijn je make-up doekjes net op? Melk is je redder in nood.
melk3

3. Kokosolie.
Deze heb je vast en zeker wel eens vaker gehoord, want kokosolie is ook een geweldig beauty-product. Doe een klein beetje op een watje en wrijf je gezicht ermee schoon. Het ruikt heerlijk en houdt je huid ook nog eens gehydrateerd.
kokosolie2

4. Aloë vera.
Niet alleen is aloë vera een fijn en verkoelend middeltje voor het geval dat je je huid verbrandt, maar het is ook perfect om make-up mee af te halen als je een vettige huid hebt. Aloë vera bevat vitaminen en mineralen die je make-up kunnen verwijderen zonder de huid vet achter te laten.
aloevera

5. Avocado.
Van guacamole tot gezichtsmasker: avocado is de groene alleskunner en kan tevens helpen om je make-up van je gezicht af te krijgen. Alles wat je hiervoor hoeft te doen is een watje of wattenstaafje over het vruchtvlees van een gesneden avocado te halen en het vervolgens over je gezicht te wrijven. Het verwijdert niet alleen je make-up, maar het is ook nog eens hartstikke goed voor je huid!
avocado11

6. Olijfolie.
Salades en pasta’s worden blij van olijfolie, maar je huid ook! Het is een natuurlijk middel om je huid te voeden als deze droog is en haalt je make-up er gemakkelijk af in combinatie met een watje.
olijfolie1

7. Babyshampoo.
Nu heeft waarschijnlijk niet iedereen dit in huis, maar toch: een paar druppeltjes babyshampoo kunnen al wonderen doen. Aangezien het speciaal voor de gevoelige huid van baby’s is gemaakt en totaal niet agressief is, kun je hier ook prima de huid rondom de ogen mee schoonmaken.
shampoo2

Wil je graag meer natuurlijke producten toevoegen aan je beauty-routine? Deze 11 natuurlijke DIY-scrubs geven je huid een prachtige glans:scrubdiy
Reageer op artikel:
Geen remover in huis? 7 natuurlijke manieren om je make-up te verwijderen
Sluiten