Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 2 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Om deze 5 redenen ga jij van je lang zal ze leven geen zin maken in seks

Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen, is er onlangs een boek verschenen waarin nogal wat controversiële statements werden gemaakt. Eentje hiervan was het feit dat je maar ‘zin moet maken’ als je vriend zin heeft in seks, maar jij niet. Dit is natuurlijk dikke vette bullshit.

We hebben het over het boek ‘Sexy, but tired. But sexy’ van Jamie Li. In het boek omschrijft de vlogger en moeder van twee onder andere dat mannen nou eenmaal hun zaad kwijt moeten, en wij dus maar moeten buigen. Letterlijk. Als Jamie dat wil doen, dan moet ze dat lekker doen. Wij zullen wel de laatsten zijn die ons zullen bemoeien met haar liefdes- of seksleven. En zoals Marleen Staal in een opiniestuk voor Famme schreef, hebben we ergens ook wel medelijden met Jamie Li. De denkbeelden in haar boek heeft ze namelijk écht niet helemaal zelf bedacht. Wij als maatschappij hebben daar allemaal aandeel in.

Toch baart het ons zorgen dat een moderne vrouw anno 2018 andere jonge vrouwen adviseert hetzelfde als zij te doen en zo een eeuwenoud stereotype van de mannelijke en vrouwelijke seksualiteit in stand houdt. Wij zijn namelijk van mening dat als je geen zin in seks hebt, je dit ook niet hoeft ‘te maken’. En wel om de volgende redenen.

1. Je hebt geen zin

Heb je geen zin om te werken? Jammer dan, je hebt contractueel afgesproken dat je je uren maakt en daarnaast moet er geld in het laatje komen. Heb je geen zin om belasting te betalen? Kunnen we inkomen, maar ook hier ga je écht niet onderuit komen. Heb je geen zin in seks? Dan heb je geen seks. Ja, we gaan nu dat riedeltje ophangen dat het jouw lichaam is, want dat is nou eenmaal zo. Jij beslist wat ermee gebeurt, niemand anders. Is je partner het daar niet mee eens? Dat is dan heel jammer voor hem, jij bent uiteindelijk degene die beslist wat je met je lijf doet.

2. Hij hoeft zijn ballen helemaal niet te legen

Zaad is niet zoiets als kots, dat er gewoon ineens uit móét. Zaad kan prima een tijdje op z’n plek blijven, ongeacht wat vriendlief allemaal tegen je zegt. En moet ‘ie het écht kwijt, heeft hij hoogstwaarschijnlijk nog wel een handje of twee over waarmee hij zich ook prima redt.

3. Je hebt niet voor ‘een man’ getekend

Mannen zijn mensen met persoonlijkheden, wensen en behoeften. Net als jij en ik. Soms is hij vrolijk, andere keren is hij chagrijnig. Zo werkt dat met emoties. Verwacht niet dat een potje seks van hem ineens een wandelende god maakt die, zoals Jamie Li het beschrijft ‘weer leuk en gezellig’ is. Je hebt niet voor ‘een man’ getekend, je hebt voor een relatie getekend die ups en downs kent, zoals elke andere gezonde relatie.

4. Als je lichaam het niet toelaat

Dit omschrijft Jamie Li gelukkig wél in haar passage; als je lichaam het even niet toelaat is dit een prima reden om geen seks te hebben. Dit kan zijn in de vorm van lichamelijke klachten, stress, vermoeidheid, noem het maar op. Als je lichaam ‘nee’ zegt, is het nee. Hoe graag je moppie het ook wil.

5. Iedere andere reden die je je maar kunt bedenken

Wil of kun je geen seks hebben? Dan heb je geen seks. Zo simpel is het écht. Het kan natuurlijk zo zijn dat manlief het niet met je eens is en dan kun je het er best over hebben, maar als jij echt niet wil of kan, ben je niemand iets verplicht.

Wanneer moet je dan wél zin maken?

Als je dat wil.

Ook DJ Khaled gaf een goed voorbeeld van hoe het niet hoort te werken in een relatie:

DJ Khaled voelt zich zo superieur aan vrouwen dat hij orale seks weigert

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Om deze 5 redenen ga jij van je lang zal ze leven geen zin maken in seks
Sluiten