Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 2 mrt 2020

Wat moet je nou écht doen als iemand je aan het ghosten is? Experts leggen het uit

Helaas hebben veel mensen er weleens mee te maken: geghost worden. Enorm vervelend natuurlijk, maar wat moet je er nu echt mee doen? Experts vertellen je wat de beste reactie is wanneer je geghost wordt.

Er zijn namelijk duizend en één dingen die je het liefst wil doen, maar dan loop je het risico een strafblad te krijgen. Laten we het vooral netjes houden met de volgende tips.

Wat te doen als je geghost wordt?

Ghosting, de meest vreselijke gewoonte op gebied van daten. Je hebt na maanden eindelijk iemand gevonden met wie je superleuke gesprekken hebt. Jullie lijken precies dezelfde interesses en humor te hebben en wat jou betreft gaan jullie eindelijk afspreken. Top, maar er is één probleem.

Ineens reageert hij of zij niet meer op je appjes. Niks, nada, noppes, niente. De persoon in kwestie lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen en laat niks meer van zich horen. Het is onbeschoft en gemeen, maar het overkomt veel mensen. Het overkomt zelfs zoveel mensen, dat er een naam voor de datingtrend is bedacht: ghosting.

Weten dat je niet de enige bent die weleens is geghost is misschien wel een troost, maar je koopt er niks voor. Maatschappelijk werkster en schrijfster Fran Greene is expert op dit gebied. Zij legt uit: “It’s frustrating because you have begun to invest your heart in your new crush. Even though you have not met them in real life you have begun to feel a connection and perhaps an attachment.” Maar wat moet je doen als je bent geghost? Experts geven tips.

1. Een laatste poging

We begrijpen dat je je trots niet aan de kant wil zetten door de “geest” in kwestie nog een bericht te sturen. Toch is dit volgens dating expert Julie Spira wel een goede keuze. Ze legt uit: “I always believe in reaching out again if you feel you had a strong connection. Give the person the benefit of the doubt — maybe they had a work deadline, or perhaps they went out of town.”

2. Niet met je vinger wijzen

Er zijn natuurlijk altijd verschillende redenen waarom iemand niks meer van zich laat horen. De kans bestaat dus dat het inderdaad niks met jou te maken heeft. Probeer daarom niet een verwijtende opmerking te maken. Als je iets brengt als een aanval, is je Tinder match minder snel geneigd om nog te reageren.

Een kort, maar krachtig berichtje is al genoeg. Iets in de trant van ‘Ik dacht deze week aan je en het lijkt me superleuk om je in het echt te zien! Laat me weten wat je vindt.’ is al prima. Grote kans dat je match gewoon druk was en positief reageert op dit bericht.

3. Laat deze persoon gaan

Als je crush na je laatste poging alsnog niks van zich laat horen, laat hem of haar dan gaan. Hij of zij is het niet waard en je kan je tijd beter aan een ander besteden. Voel je vooral niet persoonlijk aangevallen als je geghost wordt. Negen van de tien keer heeft het namelijk helemaal niks met jou te maken.

Online lifecoach Pricilla Martinez vertelt: “Don’t assume their flaky behavior was about you. But dating is an investment of time and energy into someone else. If you’re not seeing a return on that investment, move on.”

Julie raadt daarom ook aan om niet al je hoop op één persoon te vestigen. Natuurlijk is er niks mis mee als je enthousiast wordt van je Tinder match. Integendeel zelfs, dit is natuurlijk top. Toch is de realiteit op dating apps vaak dat je met meerdere mensen praat, dus daarom moet je niet teveel hoop hebben.

Al met al is er dus niks mis mee om nog een berichtje te sturen en moet je het zeker niet persoonlijk opvatten. Blijft de “geest” in kwestie je nog steeds ghosten? Loop dan met opgeheven hoofd van deze persoon weg. De kans is groot dat hij of zij met meerdere mensen praat, dus waarom doe jij dat ook niet? Je verdient namelijk iemand die wél reageert. Zoals onze grote vriendin Ariana Grande zegt: Thank u, next.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Wat moet je nou écht doen als iemand je aan het ghosten is? Experts leggen het uit
Sluiten