Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 30 sep 2020

Wil je weten – Hét geheim achter een effectieve haar-routine

Op het internet zijn er veel hacks te vinden om gezond haar te creëren. Dit bestaat normaal gesproken uit een hele waslijst producten en stappen die je moet gebruiken, maar werkt dat wel echt? Het échte geheim zit namelijk in je haar-routine. Wij verklappen het geheim.

Een gezonde hairdo is wat we willen, probeer op de volgende punten te letten tijdens je haar-routine.

Het geheim achter een effectieve haar-routine

Het geheim van gezond haar heeft alles te maken met je hoofdhuid. Om te kijken of je hoofdhuid gezond is kun je het beste naar je huid kijken. Als je huid droog is, dan is je hoofdhuid ook droog. Het is dus erg belangrijk om je huidtype te weten.

De meest voorkomende fout

De meeste haarproducten zorgen alleen voor je punten en niet voor je hoofdhuid. Vaak gelden de meeste haarproducten alleen voor haartypes, maar dat pakt niet het probleem aan. Als je snel last hebt van vettig haar neig je ernaar om allerlei producten in je haar te smeren. Maar al die toners en maskers zijn niet altijd nodig.

Het belangrijkste onderdeel voor gezond haar is luisteren naar je lichaam. Probeer verschillende producten, kijk hoe dat uitpakt en houdt aan wat het beste voor je haar werkt.

Ken je hoofdhuid-type

Het is erg belangrijk om je hoofdhuidtype te kennen en dat is gelukkig heel makkelijk. Bekijk je hoofdhuid net zoals je dat bij je gezicht doet. Net als je gezicht heeft je hoofdhuid ook verschillende vormen: droog, gecombineerd, gevoelig of olie-achtig. Als je je hoofdhuidtype eenmaal kent is het ook makkelijker om de juiste haarproducten te kiezen.

Je haar-routine

Nu is het tijd om naar je haar-routine te kijken. Met al die nieuwe producten in de schappen kan het erg lastig zijn om de juiste uit te kiezen. Het is erg belangrijk om voor haarproducten te gaan dat geen siliconen bevatten. Siliconen zijn een grote boosdoener voor je haar, omdat ze bedoeld zijn in je haar te blijven zitten. Hierdoor zal het ook op je hoofdhuid blijven, waardoor je last zal hebben van droog, dof of slap haar.

Bovendien kunnen ook zelfs de haarzakjes verstopt raken en dat leidt tot puistjes en gevoeligheid op je hoofdhuid. Om de juiste producten te kiezen is het goed om de ingrediënten op het etiket te bestuderen. Producten met de minst synthetische ingrediënten zullen namelijk het meest effectief zijn.

Reageer op artikel:
Wil je weten – Hét geheim achter een effectieve haar-routine
Sluiten