Josca
Josca Health 31 mei 2016

Gek op yoga pants? Dan wil je dit zeer zeker niet horen

Dr. Michael Eidelman, medisch directeur van Chelsea Skin & Laser en tevens assistent-professor aan de Mount Sinai School of Medicine, nam het fenomeen yoga pants eens grondig onder de loep. Zoals je als drager misschien al hebt gemerkt, is de stof van deze broeken niet bepaald luchtig en houdt het hitte en zweet vast, waardoor dat in je huid trekt en best makkelijk voor de nodige problemen kan zorgen bij je lady parts.

Zo is het volgens Dr. Eidelman niet gek als je een candida infectie (vaginale schimmel) oploopt. Dit is weliswaar redelijk makkelijk te verhelpen, maar je zit er natuurlijk niet op te wachten. Hiernaast kan de overtollige hitte samen met het zweet ook zorgen voor puistjes, uitslag op de huid en ontstekingen van de haarzakjes. Niet erg prettig allemaal.

Wat kun je hier nu tegen doen? Allereerst: koop bijvoorbeeld een extra alternatief voor je yoga pants en draag ook eens een wat lossere broek naar de sportschool, desnoods shorts. En vooral: houd je broeken goed schoon en was ze na élke work-out! Draag ze in ieder geval niet 24/7 zoals de gemiddelde Amerikaanse ‘cool mom’.

Hilarisch: Is dit de beste ‘yoga pants’ grap ooit?

Reageer op artikel:
Gek op yoga pants? Dan wil je dit zeer zeker niet horen
Sluiten