Kots-opruimer en meer gekke banen waarvan je nog nooit gehoord hebt

Onder de categorie ‘weet je dat ook weer’ presenteren we vandaag een aantal banen waarvan jij vast en zeker nog niet wist dat deze bestond. Kan je mooi die carrièreswitch maken waar je al zo lang van droomde.

Gekke banen

Op zoek naar een buitengewone baan? Dan zit je hier goed. Onderstaande beroepen bestaan écht:

Kots-opruimer

Sommige pretparken huren kots-opruimers in. Bij gebrek aan een betere benaming. Deze mensen zorgen ervoor dat jij met je schoenen niet in de derrie stapt.

Er schijnen namelijk achtbanen te zijn die zulke gekke bochten en bewegingen maken dat mensen regelmatig wat viezigheid uit hun mond naar beneden laten vallen… Niet heel smakelijk.

Professionele pusher

Ongelofelijk maar waar: in Japan werken mensen als ‘professional pushers’ om mensen de trein in te duwen wanneer deze al bomvol zit. Allemaal zodat er niemand te laat op het werk komt. Zie jij het al zitten dat je met man en macht de trein in wordt gewurmd door een medewerker van de NS?

Dierenvoedsel proever

Deze baan is alleen voor echte waaghalzen, want dierenvoedsel proeven is bij de meesten geen bucketlist item. Toch besloten sommigen er hun werk van te maken.

Als proever test je of het voedsel goed is en kijk je waar de eventuele verbeterpunten liggen. Het eten hoeft niet doorgeslikt te worden, dat scheelt, maar toch slaan we deze even over.

Surfboard instructeur voor honden

Op sommige plekken geven mensen niet alleen surfles aan jou, maar ook aan je blaffende huisdier. Er zijn zelfs plekken waar enkel honden les kunnen krijgen. Go away, human.

Professionele hacker

Er zijn mensen die betaald worden om te hacken. Niet omdat bedrijven denken ‘hé, leuk om genaaid te worden’, maar omdat professionele hackers op deze manier kunnen testen of de software veilig is en of de échte hackers er dus makkelijk bij kunnen. Hackers die hackers voorkomen, basically.

Professionele apologizer

In sommige landen kan je mensen inhuren die zich namens jou verontschuldigen. Gisterenavond een ruzie gehad met de buren? Maakte je laatst een nare opmerking over een vriendin? Stuur een apologizer op ze af en je hoeft ze zelf niet onder ogen te komen.

Lekker persoonlijk ook.

Bed opwarmer

Dit is een echte baan. We herhalen: DIT IS EEN ECHTE BAAN!!! Sommige hotels huren mensen in die het bed alvast opwarmen voor de gasten. Geen idee of gasten hier echt blij mee zijn, maar leuk werk is het wel. Slapend rijk worden, letterlijk.

Nieuwe baan? Doe dit maar niet op je eerste dag

Reageer op artikel:
Kots-opruimer en meer gekke banen waarvan je nog nooit gehoord hebt
Sluiten