Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 3 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Plantenkillers opgelet: het water van gekookte eieren kan je redmiddel zijn

Ben je – net als ik – niet de beste plantenmoeder ever? Gaan zelfs onsterfelijke planten bij jou dood? I got you. Het water van je gekookte eieren kan namelijk dé oplossing zijn.

Ha, dat had je vast niet gedacht. Zodra je eitjes gekookt zijn en je de pan van het vuur haalt om ze op je bord te leggen, spoel je het water weer weg. Zonde. Bewaar het liever voor je plantjes.

Water van gekookte eieren bij je plant

Het heeft alles te maken met het hoge calciumgehalte in het water. Planten houden van calcium en eierenschalen bevatten van nature calcium. Eén en één is twee. Het water van je gekookte eieren kan dus heel goed zijn voor je planten.

Zo werkt het

In de eierschalen van je eieren zit calcium. Wanneer je eieren kookt, komt dit calcium in het water terecht. Als je dat water bij je planten gooit, houdt het calcium de pH-waarde van de aarde op peil. Een juiste pH-waarde zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen die de plant nodig heeft, worden opgenomen. Volg je het nog?

Eigenlijk werkt het heel simpel. Kook de eieren zoals je dat normaal ook zou doen. Waar je vervolgens het water weg zou gooien zodra je gekookte eieren klaar zijn, bewaar je dit nu. Het is wel belangrijk om het water af te laten koelen tot het op kamertemperatuur is. Zodra dat het geval is kun je het bij je planten gooien om het een boost te geven.

Je water al weggegooid?

Het water van je eieren al weggegooid? No worries, je kunt ook de eierschalen bij het aarde leggen. Dat werkt net zo goed. Good to know: het water van je gekookte eieren haalt je stervende plant natuurlijk niet zomaar van de rand van de dood, maar het geeft het zeker wel een boost. En altijd beter om het te hergebruiken in plaats van het weg te gooien. Je planten zullen je dankbaar zijn.

Ook handig tijdens de quarantaine: deze planten geven een boost aan je productiviteit en zijn dus perfect voor op je werkplek.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Plantenkillers opgelet: het water van gekookte eieren kan je redmiddel zijn
Sluiten