Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 25 apr 2019

Trui gekrompen in de was? Zo krijg je ‘m weer in de gewenste vorm

Ben jij, net als wij, ook zo dol op truien die allesbehalve strak zitten? Dan heb jij je vast weleens gestoord aan het feit dat truien altijd iets kleiner uit de was komen of aan een online bestelde trui die net iets te krap blijkt te zijn. Gelukkig is de oplossing dichterbij dan je denkt, want met wat water kom je een heel eind. Wij zetten drie manieren op een rijtje om die trui net iets sloppyer te maken.

Niets is vervelender dan truien waarvan de lengte te kort is of de mouwen te kort zijn. Ook truien die strakker zijn dan je chill vindt zijn niet fijn. Zeker als dit jouw lievelingstrui was, die de wasmachine heeft verpest, is het huilen met de pet op. Gelukkig zijn er drie manieren waarmee jij die trui weer in de gewenste vorm krijgt.

1. Laat de zwaartekracht z’n werk doen

Zeker als de lengte van jouw trui gekrompen is, is dit the way to go. Vul een emmer met lauw water en gooi hier een scheutje babyshampoo of conditioner bij. Week de trui in in het mengsel totdat ‘ie drijfnat is en hang hem daarna op aan een kledinghanger. Let erop dat de trui nergens op leunt en dat de zwaartekracht dus z’n werk kan doen. Laat de trui in deze positie drogen, dit kan soms wel meerdere dagen duren. Als alles volgens plan is gegaan, dan is jouw trui nu weer een paar centimeter langer.

2. Gooien met die handel

Wil je de trui in z’n geheel iets oprekken? Dan is dit dé manier. Vul – net als bij manier één – een emmer met lauw water en een scheutje babyshampoo of conditioner. Week de trui hierin en laat hem daarna even uitdruppelen. Daarna stop je een aantal handdoeken in de trui, zodat de trui een soort grote bal wordt. En nu wordt het leuk, want je gaat de trui nu alle kanten op gooien. Wij raden je aan dit in de douchecabine te doen – want water – en je erop voor te bereiden dat je zelf ook nat wordt. Doordat je de trui gooit, gaat het gewicht van het wol alle kanten op. Na ongeveer een tien minuten gooien is de trui een stuk langer en wijder geworden.

3. Leg de gekrompen trui in de gewenste vorm

Deze laatste manier is vooral geschikt voor wanneer je de trui iets breder wil. Maak – once again – de trui nat met lauw water en wat babyshampoo of conditioner. Hierna rol je de trui in een handdoek om hem iets te laten drogen. Wanneer de trui niet meer nat, maar vochtig is, leg je de trui in de gewenste vorm en laat je de trui drogen. Zodra de trui – na lang wachten – droog is, heb jij hem weer in de ideale vorm.

Wil het toch allemaal niet lukken? Dan zit er niets anders op dan op zoek te gaan naar een nieuwe lievelingstrui.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trui gekrompen in de was? Zo krijg je ‘m weer in de gewenste vorm
Sluiten