Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 25 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Money talk – Zo kun je makkelijk geld besparen op je boodschappen

Boodschappen doen. Heb je weleens nagedacht over hoeveel geld je daaraan uitgeeft? Spoiler: de uitkomst is shocking. No worries, op boodschappen kun je makkelijk geld besparen. Met deze tips kom je een heel eind.

I’m either wearing it, or I ate it‘ is niet voor niks een erg herkenbare meme. Geld besparen is natuurlijk altijd fijn, maar waar begin je? We got you. Met deze tips kun je makkelijk geld besparen op boodschappen.

Geld besparen op boodschappen

Het kost misschien wat tijd voor al deze tips in je systeem zitten en een gewoonte worden, maar het is het waard. Zo heb jij aan het einde van de maand weer meer geld over om andere dingen van te doen.

1. Doe weekboodschappen

Ben je wel drie of vier keer per week in de supermarkt te vinden? Grote kans dat je dan veel geld besteedt aan boodschappen. Door vaak kleine boodschappen te doen, heb je geen inzicht in wat je nou daadwerkelijk uitgeeft. En zeg eens eerlijk, je komt met die ‘korte’ bezoekjes altijd met meer thuis dan waar je voor kwam. Door maaltijden vooruit te plannen voor een hele week, zul je zien dat je automatisch minder uitgeeft.

En sure, het is iets minder spontaan dan iedere dag nadenken over het avondeten, maar je kunt nog steeds switchen tussen alle maaltijden. Halverwege de week kun je altijd nog een extra bezoekje plannen om wat verse groente en fruit in te slaan.

2. Korting, korting, korting

Een makkelijke manier van geld besparen is door te kijken naar kortingen. Sommige supermarkten werken met een spaarsysteem zoals de Bonuskaart van Albert Heijn. Andere acties, zoals 1+1 gratis kunnen ook fijn zijn als het geldt op producten die je toch nodig had. Je zou natuurlijk ook kunnen kijken waar je bepaalde producten (zoals wasmiddel of wc-papier) het goedkoopst kunt scoren. Dat kost alleen wel wat meer tijd en energie.

3. Heb je het echt nodig?

Kijk ook eens kritisch naar alles wat je in je mandje gooit. Misschien heb je bij bepaalde gerechten echt niet per se vlees nodig, zoals lasagne. Dat kun je ook prima eten met alleen groente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

4. Betaal je boodschappen met cash

Door jezelf een boodschappenbudget te geven, kan je flink wat geld besparen. Om je aan dat budget te houden, kan het helpen om met cash geld te betalen. Het is heel simpel: je neemt het bedrag mee wat je uit wilt geven en op is op. Het kost misschien (vooraf of in de winkel) wat rekenwerk, maar zo weet je wel wat je maandelijks uitgeeft aan je boodschappen.

5. Koop boodschappen vooruit

Is de wc-papier of wasmiddel in de aanbieding? Koop dan vast vooruit. Dat zorgt er misschien voor dat je deze maand iets minder geld zal besparen op boodschappen, maar daar heb je de andere maanden weer profijt van.

6. Geld besparen door te kokkerellen

Het is natuurlijk verleidelijk om een diepvriespizza te scoren, maar dat zijn producten die je makkelijk zelf kunt maken from scratch. Niet alleen fijn tegen verveling, maar ook dé manier om geld te besparen. Tomatensaus, granola, pizza: maak het zelf, koop het niet voorverpakt.

7. Vries eten in

Eigenlijk brengt dat ons direct bij het volgend punt. Als je wat meer eten maakt, kun je het invriezen. Chili con carne, tomatenrijst en zelfs een homemade diepvriespizza: er bestaan heel wat recepten die makkelijk zijn om in te vriezen. Inspiratie nodig? Wij zetten vijf recepten op een rij.

8. Doe eerst thuis boodschappen

Een boodschappenlijstje is fijn, maar hoeveel van de dingen die er op staan heb je thuis nog in de kast liggen? Check voordat je de deur uit gaat eens wat je nog in de kasten hebt liggen. Dat scheelt zo weer een paar lasagnebladen, een potje pastasaus of spaghetti.

9. Ga geen boodschappen halen met honger

Een andere makkelijke tip om geld te besparen op boodschappen, is om geen boodschappen te halen wanneer je honger hebt. Geloof ons, met honger op pad is echt geen goed idee. Zodra je de supermarkt binnenstapt heb je zin in alles wat in de winkel ligt. Weekboodschappen zijn daar weer handig voor. Zeg maar dag tegen onnodige boodschappen.

10. Geld besparen door een goedkope supermarkt

Zit er een Appie aan het einde van je straat, maar nog geen vijf minuten fietsen is een Aldi? Dan is het misschien wel waard om te overwegen om je boodschappen daar te halen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Money talk – Zo kun je makkelijk geld besparen op je boodschappen
Sluiten