Thank us later – Zo bespaar jij alvast op de dure decembermaand

December staat in het teken van de feestdagen en we kijken hier weer ieder jaar naar uit. De gezellige etentjes, cadeautjes en ontelbare kerstfilms, wie wordt daar niet blij van?  Maar helaas heeft deze gezellige maand ook een flink kostenplaatje. Was je vorig jaar helemaal blut aan het eind van het jaar? Dankzij deze tips ben je goed voorbereid voor de dure decembermaand.

Want zeg nou zelf, niets is fijner dan geld overhouden aan het eind van de dure decembermaand.

Geldtips voor de dure decembermaand

Besparen met de feestdagen, het kan écht. Hoewel het nog oktober is, kan het nooit te vroeg zijn om je voor te bereiden op de dure decembermaand. December komt er langzamerhand aan en dat betekent dat we even goed naar onze portemonnee moeten kijken. Naast de gezelligheid komen er ook weer forse uitgaven aan. Wij helpen je een handje om alvast op de dure decembermaand te besparen.

1.Bekijk je budget

Je budget verandert per seizoen door je huishoudelijke rekeningen, etentjes en vaste lasten. Of je nou je budget maandelijks of wekelijks doorneemt,  het is belangrijk om de tijd te nemen om extra uitgaven vooruit te plannen.  Zo weet je heel goed wat er in en uit je portemonnee gaat.

2.Spaar van tevoren

Je kunt nooit te vroeg sparen voor de feestdagen. December is een maand met forse uitgaven en je zult jezelf bedanken dat je op tijd bent begonnen met sparen. Hoe meer je spaart, hoe beter. Misschien houd je zelfs wel wat geld over na deze dure maand en dat is fijn. Dat bedrag zou je zelfs al apart kunnen leggen voor het aankomende jaar.

3. Verander je bestedingspatroon

In deze pandemie zitten we meer binnen,  hierdoor is het verleidelijker om eten te bestellen en flink online te shoppen. Probeer alleen dingen te kopen die je werkelijk nodig hebt, vooral met de dure maand die eraan komt. Neem je garderobe door en verkoop de kleding die jij niet meer draagt. Probeer ook vaker thuis te koken en gooi de kliekjes niet weg. Je zult merken dat je heel wat euro’s bespaart en dat is fijn voor de dure decembermaand.

4. Wees duurzamer

Tijdens de koudere maanden ben je meer thuis dan normaal, vooral in deze pandemie. Dat betekent dat je meer gebruik maakt van elektriciteit, de verwarming en je koffiezetapparaat. Kortom, dat wordt een flinke energierekening. Probeer  een dikkere trui aan te doen en laat de verwarming uit. Door duurzamer te handelen houd je ook wat meer over in je portemonnee.

5. Houd de folders in de gaten

Rondom de feestdagen zijn er altijd veel acties, zowel in de supermarkt als webshops. Door de folders in de gaten te houden bespaar je op een hoop dingen. Bepaal alvast de gerechten voor je weekmenu met producten die op dat moment in de aanbieding zijn.  Heel wat webwinkels bieden ook gratis verzending aan tijdens de feestdagen en  geven soms ook fikse kortingen. En dat willen we.

Meer over geld besparen?

Reageer op artikel:
Thank us later – Zo bespaar jij alvast op de dure decembermaand
Sluiten