Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 4 jan 2016

Geld besparen? Deze onzinnige aankopen zijn hun geld niet waard

1. Flesjes water
Het is ontzettend makkelijk om even een flesje water te kopen als je dorst hebt, maar je kunt beter voorbereid op pad gaan. Koop een goede fles voor je water en vul deze telkens bij. Kost stukken minder en is nog beter voor het milieu ook.

2. A-merk medicijnen of schoonmaakmiddelen
Last van je keel? De goedkopere merken keelpastilles werken net zo goed. Hetzelfde geldt voor de schoonmaakmiddelen van de onderste plank; deze bevatten vaak dezelfde ingrediënten, maar zijn stukken goedkoper.

3. De beste stoelen voor die korte vliegreis
We begrijpen heel goed dat je voor een vlucht van twaalf uur comfortabel wil zitten, maar je gaat toch geen honderd euro meer betalen voor een relaxte stoel waar je een uur of twee in zit? Een goedkoop ticket voldoet, als je maar op je bestemming aankomt.

4. DVD’s
Films kijken is ontzettend leuk, maar DVD’s koopt haast niemand meer. In verhouding zijn deze best duur, want vaak kijk je ze maar één tot maximaal twee keer en leg je de DVD daarna weg. Neem dan liever een video on demand account of huur de film voor een paar euro via internet of tv.

5. Lunch buiten de deur
Uit lunchen gaan is heerlijk, maar meerdere keren per week? En dat alleen maar omdat je ‘s ochtends geen zin had om iets klaar te maken? Door thuis een lunch van te voren klaar te maken, bespaar je een hele hoop geld.

6. Losse tijdschriften
Koop jij vaak losse bladen om even snel te lezen? Overweeg dan zeker om een abonnement te nemen. Daarnaast zijn er ook nog andere, goedkopere opties. Lees bijvoorbeeld artikelen via Blendle of check of jouw favoriete magazine een digitaal abonnement heeft. Scheelt ook sjouwwerk.

7. Eten bestellen
We gaan het gewoon nog een keertje zeggen: zelf eten koken is een stuk goedkoper. Doe boodschappen voor de hele week in een keer. Zo heb je altijd iets in huis om klaar te maken en kom je minder snel in de verleiding om eten te bestellen. Bedenk vroeg in de middag al wat je ‘s avonds gaat maken, zodat je nog minder geneigd bent om iets te bestellen of af te halen.

8. Dat sportschool/kranten/bibliotheek-abonnement dat je toch niet gebruikt
Ga je afschriften eens goed na en check waar je elke maand geld aan kwijt bent. Is dit de sportschool waar je eigenlijk nooit meer te vinden bent? De bibliotheek waar je eigenlijk alleen tijdens het schrijven van je scriptie kwam en de krant die je elke keer ongelezen weer bij het oud papier gooit? Opzeggen die abonnementen! Ook al is het een voornemen van je om dat abonnement wél weer te gaan gebruiken. Ga je (waarschijnlijk) toch niet doen. Stop dat geld liever in een nieuwe uitdaging.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Geld besparen? Deze onzinnige aankopen zijn hun geld niet waard
Sluiten