Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 19 mei 2019

Festivals duur? Dankzij deze tips bespaar je gemakkelijk een aantal tientjes per festival

Het festivalseizoen staat voor de deur, maar naast ontzettend leuk, is het ook schandalig duur. Op de een of andere manier weten we onze bankrekening tijdens zo’n dag weer naar een nieuw dieptepunt te brengen. Om dat deze zomer te voorkomen, hebben wij een aantal tips om geld te besparen tijdens de festivals.

Dat festivals duur zijn is inmiddels algemeen bekend. Voor een biertje betaal je al snel een eurootje of drie, om nog maar niet te beginnen over een Vodka-Redbull. Maar omdat het zo leuk is blijven we gaan; we laten de hoge prijzen onze festivalpret absoluut niet bederven.

6 tips om geld te besparen tijdens festivals

Wie een beetje slim is, bespaart op deze manieren zeker een paar tientjes per festival. Naast het kopen van een early bird ticket, zijn er nóg een aantal manieren om de prijs van een festivaldag iets naar beneden te halen.

1. Spreek van tevoren af

Een goed begin is het halve werk, dit geldt ook voor een festivaldag. Spreek met je vrienden af – hopelijk in het zonnetje – en doe een paar drankjes. Wat je van tevoren drinkt, hoef je op het festival niet meer kopen. Indrinken is voor alle winnaars onder de festivalgangers.

2. Reis met zoveel mogelijk mensen

Als het festival op loop- of fietsafstand is ben je een enorme mazzelpik, want dit scheelt je weer wat reiskosten. Laat je luxepoezengedrag voor één dag achterwege en stap niet in je eentje in een Uber. Neem het ov of deel – bij uiterste nood – gezellig een Uber met vrienden.

Oh, nog iets. Check even of het terrein goed bereikbaar is met het ov, voordat je een duur pendelbus-ticket koopt. Meestal stoppen de pendelbussen gewoon bij een bushalte die je met het ov even snel bereikt.

3. Eet van tevoren

Als je rond 15:00 uur op het festival bent, dan is de kans groot dat je rond 17:00 uur trek hebt. En wat doe je dan? Dan koop je een vegan truffel pompoen-based burger met pastinaak en bladgoud, á €16,85. Dus beter leg je thuis een goede bodem, dan houd je het festival vol zonder overpriced voedsel.

4. Koop vooraf een kluisje

Het scheelt je sowieso een hoop tijd en soms ook wat geld. Bestel jouw kluisje samen met je kaartje en wie weet win je er een paar euries op. Het is niet veel, maar alle beetjes helpen. Meestal zijn er op de dag zelf ook nog lockers te koop op de website van het festival.

5. Laat je pinpas in de kluis

Dit wordt je tegenwoordig een stuk moeilijker gemaakt omdat veel festivals nu switchen van muntjes naar pin-only. Als je naar een muntjes-festival gaat, koop dan eenmalig muntjes en leg je pinpas in de kluis. Hierdoor koop je minder snel opnieuw muntjes en ga je niet met twaalf onuitgegeven muntjes naar huis.

6. Werk als vrijwilliger

Veel festivals zoeken vrijwilligers die een paar uurtjes helpen op het festival, in ruil voor een ticket en wat muntjes. Van opbouwen tot tickets scannen, ze kunnen overal wel wat extra handen gebruiken. Meestal hoef je maar twee uurtjes tickets te scannen en mag je daarna gratis feestvieren. Klinkt als een prima deal, toch? Check de officiële kanalen van de festivals om te zien of ze nog mensen nodig hebben.

Wil je de financiële pijn iets verzachten? Hier lees je hoeveel het kost om naar Coachella te gaan, dan valt zo’n weekendje Lowlands ineens best mee.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Festivals duur? Dankzij deze tips bespaar je gemakkelijk een aantal tientjes per festival
Sluiten