Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 24 mrt 2019

Geld besparen? Zo doe je dit zonder je luxe leventje ervoor in te leveren

Eerlijk is eerlijk, we smijten allemaal vaak onnodig met geld onder het motto ‘je leeft maar één keer’. We praten het spenden vaak goed, omdat we graag onze luxe lifestyle voortzetten. Maar wat als je geld kan besparen, zonder je plezier in te leveren? Wij vertellen je graag hoe je dit doet.

Even uiteten, een – stuk of tien – drankje(s) doen in de stad en even ASOS leeghalen. We leven als een stelletje luxepoezen, met een inkomen van een student. Dit zorgt ervoor dat we vaak een financieel-paniekmoment hebben en onze ouders – of ome DUO – lief aankijken. Maar zo onderhand wordt het echt tijd dat we onze eigen boontjes gaan doppen.

Geld besparen, maar niet ten koste van je plezier

We willen geld besparen, maar niet in het weekend thuiszitten en iedere avond leven van een droge boterham. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips verzameld waardoor je lekker stackt, maar ook genoeg plezier uit het leven haalt. Geen dank.

1. Organiseer je eigen Happy Hour

Niemand is zo goed in het mixen van de drankjes en shots die jij lekker vindt als jijzelf. Houd daarom thuis een Happy Hour, stukken gezelliger dan overpriced cocktails in een overhyped tentje. Zin om de deur uit te gaan? Haal dan een fles rosé – of iets anders lekkers – en plof neer in het park of op een andere gezellige plek.

2. Skip de kapper

Hoe heerlijk het ook is om jezelf even lekker te pamperen bij de kapper, het kost een godsvermogen. Ga daarom zelf in de weer met de krultang of de föhn. Natuurlijk zit het iets minder fleeky dan bij de kapper, maar het geld dat je bespaart weegt hier echt tegenop.

3. Train in de buitenlucht

Wedden dat jij lid bent van een luxe sportschool, inclusief sauna en zonnebank? Jep, wij ook. Maar is het echt die tientallen euro’s waard? Wij denken van niet. Sporten in de buitenlucht is net zo leuk en bovendien beter voor je gezondheid. Je denkt misschien ‘ach, dat beetje geld voor de sportschool kan ik missen’, maar als je deze bedragen optelt schrik je je rot.

4. Wees de festivals te slim af

We weten het, festivals zijn nou eenmaal duur. Heel duur. Maar eigenlijk heb je op alles behalve het ticket zelf invloed. Zorg ervoor dat je optijd early-birds koopt, zodat je niet de hoofdprijs betaalt voor een kaartje. Drink van tevoren wat met je vrienden, dan koop je op het festival minder Gin-Tonics á €18,56. En als laatste, koop niet voor ieder festival een nieuwe outfit, probeer combinaties te maken met de kleding die je al hebt.

5. Doe alsof de sale niet bestaat

Hoe verleidelijk het ook is, we raden je aan de uitverkoop te ontwijken. Dit klinkt misschien onlogisch, want met sale bespaar je toch geld? Nee, want we kopen ook mega veel dingen die we uiteindelijk nooit dragen. Daar lijken we bijna geen invloed op uit te kunnen oefenen.

Al met al zijn er best veel manieren om je uitgaven naar beneden te halen, zonder je luxe leventje ervoor in te leveren. Benieuwd hoe je in het huishouden geld bespaart? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Geld besparen? Zo doe je dit zonder je luxe leventje ervoor in te leveren
Sluiten