Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 23 mrt 2019

Uitgaan duur? Dankzij deze 6 tips durf jij de volgende dag gewoon je saldo te checken

Ontelbaar veel shots, wijntjes en biertjes for life, midnight McNuggets en een taxi naar huis: we zijn koninginnen in het geld over de balk smijten.Tijdens een avondje uitgaan lopen de kosten hoog op, maar thuisblijven is geen optie. Wij redden je graag uit de financiële crisis met deze zes tips.

Tja, uitgaan is een dure hobby. En omdat een weekend overslaan absoluut geen optie is, en jouw DUO schuld weer een nieuw hoogtepunt bereikt, hebben wij hier een aantal manieren waardoor een avondje uit wat minder prijzig wordt.

6x geld besparen tijdens uitgaan

1. Pre-drinks

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, pre-drinks zijn key. En dan hebben we het niet over pre-drinks in een duur cocktailbarretje, maar gewoon ouderwets thuis indrinken. Haal een fles van je favoriete drank en ga samen met je vrienden thuis wat drankjes doen. Dit scheelt je zo weer een aantal Vodka-RedBulls á €12,90.

2. Zet jezelf op de gastenlijst

Jezelf op de gastenlijst van jouw favoriete club zetten is makkelijker dan je denkt. Kijk bijvoorbeeld op de Facebook pagina van de club, vaak vind je daar een link. Geen link te bekennen? Vraag dan rond in je vriendenkring, er is vast wel iemand die wat kan regelen. Scheelt je toch weer een paar tientjes entree én een lange rij.

3. Eet van te voren iets

Zie het als pre-drinks in de vorm van eten. Als je thuis eet, voorkom je dat je later in de stad dertig euro uitgeeft aan friet en nuggets bij de McDonalds. Als je liever iets eet ná het stappen – wat wij als geen ander begrijpen -, leg dan thuis wat klaar. Zorg dat je bijvoorbeeld een pizza in de vriezer hebt liggen, die je na de wilde avond afbakt. Dat is nog eens lekker thuiskomen.

4. Kies een budget

Geld dat je niet hebt, kan je ook niet uitgeven. Pin daarom het bedrag dat je maximaal mag uitgeven en houd het hierbij. Het liefst laat je je pinas thuis, vaak is dit de grote boosdoener.

5. Rondjes zijn niet slim

Hoe lullig je je ook voelt als je geen rondje geeft, doe het niet. Zeker als je in een grote groep bent is het geven van een rondje best prijzig, zo ben je snel door je budget heen. Kies ervoor om voor jezelf drinken te halen en neem ook geen drankjes aan. Het gezegde luidt niet voor niets ‘Rounds waste pounds’.

6. Split de taxi

Of ga gewoon met het OV, maar wij luxepoezen stappen maar al te graag in een warme taxi. Gebruik de Uber-app voor een betaalbaar ritje en deel de rit met mensen uit jouw omgeving. Er passen genoeg mensen in een taxi en het is zonde om deze plaatsen onbenut te laten.

Hopelijk heb jij wat aan deze tips en durf je na de volgende avond uitgaan gewoon je banksaldo te checken. Leren hoe je geld bespaart in het huishouden? Dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Save the Student

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Uitgaan duur? Dankzij deze 6 tips durf jij de volgende dag gewoon je saldo te checken
Sluiten