Deze 5 tips gaan je helpen om minder geld uit te geven

Salaris komt binnen, salaris is verdwenen. Kun jij het niet laten om op payday meteen je centen uit te geven? Op de lange termijn is het toch handiger als je gaat sparen en sommige aankopen zijn – eerlijk is eerlijk – totaal overbodig. Deze tips gaan je helpen om je geld wat langer in je portemonnee te houden.

Heel verleidelijk om je zuurverdiende knaken meteen uit te geven, maar het zou verstandiger zijn (alsof je je moeder hoort praten) om beter op je uitgavenpatroon te letten. Deze tips helpen je een handje:

1. Cash money, b*tch

De meest oldskool manier om op je uitgavenpatroon te letten is door geld te pinnen en alleen met cash te betalen. Als je weet wat je maandelijks wilt uitgeven kun je dit per week pinnen en zo zie je altijd in je portemonnee wat je nog over hebt.

Je pinpas haal je eindeloos (of niet) door de pinautomaat en als je je rekening niet checkt heb je werkelijk geen flauw idee wat je zojuist hebt uitgegeven in de stad. Het zal je vanzelf wel opvallen dat je misschien veel meer uitgeeft aan boodschappen dan je denkt als je na twee dagen al niks meer in je portemonneetje hebt zitten.

2. Split de kosten

Een hele makkelijke manier om hier en daar wat geld te besparen. Je kunt je uren vermaken met Spotify, Netflix en Videoland maar dat kost allemaal al snel een tientje per maand. Opgeteld is dat dertig euro. Deel de kosten met je roomie of partner en het halveert gelijk al.

3. Koop geen onnodige dingen

En ja, dit is de moeilijkste tip van allemaal maar koop GEEN onnodige dingen. Als je weet dat je nog maar honderd euro op je rekening hebt staan kun je beter de stad vermijden en het geld bewaren voor je boodschappen.

Het gaat erom dat je bepaalde situaties weet te vermijden. Als je met twintig euro op zak naar de Action gaat weet je zeker dat je terugkomt met een hoop onzin. Niet doen dus.

4. TEDtalks en meer

Er zijn talloze TEDtalks en boeken te vinden die over geld sparen gaan. Er zijn zelfs speciale apps die jouw uitgavenpatroon in de gaten houden en je waarschuwen als je te veel geld uitgeeft en waar je het precies aan uitgeeft. En uhm hallo, die zijn meer dan welkom.

5. Gooi niet zo maar wat weg

Je kast ligt waarschijnlijk vol met kleding die je niet meer aantrekt. In plaats van dat je deze kleding weggooit, kun je ze natuurlijk ook verkopen. Check voordat je iets weggooit wat het nog waard is en verkoop desnoods minder waardevolle spullen in een bundel zodat je maar één keer verzendkosten hoeft te betalen en je meer winst overhoudt.

Vrouwen onthullen hoeveel spaargeld ze hebben op hun 25ste

Popsugar

Reageer op artikel:
Deze 5 tips gaan je helpen om minder geld uit te geven
Sluiten