Dit zijn de 7 beste dingen om je geld aan uit te geven in je twintiger jaren

In je twintiger jaren begin je hoogstwaarschijnlijk met je eerste echte baan en ga je je eigen geld verdienen. Best lastig om te bepalen hoe je dit het beste uit kan geven, dus hier zeven tips.

Spend it all

Zodra ‘Bills Bills Bills’ van Destiny’s Child en ‘Pour It Up’ van Rihanna door onze speakers knallen, krijgen we spontaan zin om biljetjes van twintig de lucht in te gooien en alles uit te geven. Maar in je twintiger jaren begin je voor het eerst echt met je eigen geld verdienen, en dus ook je eigen geld uitgeven.

Het kan best lastig zijn om een goede balans te vinden tussen work hard en play hard. Iedereen heeft altijd wel een mening over waar je geld naartoe zou moeten gaan. Wij vinden dat zolang je genoeg geld apart zet voor je huur en andere vervelende uitgaven, je best wat mag spenden aan de volgende dingen.

1. Ervaringen in plaats van materiële dingen.

Leg onmiddellijk die dure handtas terug, zet in plaats daarvan je laptop aan en ga naar Groupon. Je mond zal openvallen van verbazing als je ziet wat voor een toffe dingen je kan doen voor hetzelfde geld als een paar nieuwe schoenen. Herinneringen zijn tien keer meer waard.

2. Reizen

Geloof ons als we zeggen dat je het verdient om te wereld te zien. Als je dit niet al tijdens je schoolperiode hebt gedaan, is dit de perfecte timing om een ticket te boeken en gewoon te gaan. Dit noemen we een slimme uitgave.

3. Je ouders terugbetalen (ook al is het maar een klein beetje)

100% kans dat je op een bepaald punt tijdens je schoolperiode je ouders zielig hebt opgebeld om te vragen of ze alsjeblieft wat centjes over konden maken voor je avondeten. En weet je nog dat je toen beloofde het zo snel mogelijk terug te betalen? En dat je dat nooit hebt gedaan? Juist. Dit is het moment om je ouders dat geld terug te betalen, ook al vragen ze er niet per se om.

4. Doneer geld aan een goed doel waar je om geeft

Nu je een sterke onafhankelijke vrouw bent geworden, is het tijd om ook goed te doen naar de wereld toe, in plaats van alleen maar denken aan jezelf. Er is vast en zeker een goed doel waar je achter staat. Doneer een bedrag en je zult je gegarandeerd super goed voelen over jezelf. Wie goed doet, goed ontmoet.

5. Investeer in je passie of bedrijf

Heb je een atelier nodig voor je schilderijen, of wil je eindelijk je bedrijf op gaan starten? Dit keer echt? Investeer! Investeren in jezelf en jouw dromen is mega motiverend. Ook al is het misschien de eerste keer niet helemaal gelukt. Raap jezelf bij elkaar en geloof genoeg in jezelf om het nog een keer te proberen.

6. Neem een huisdier

We hoeven je niet uit te leggen dat huisdieren je leven verbeteren met 3000%. Het aanschaffen van een pluizig lief diertje is natuurlijk een grote verantwoordelijkheid, dus zorg er wel voor dat je hier echt klaar voor bent. Zo ja, ren naar de bank en pin de brieven die je nodig hebt voor die kleine pug.

7. Betaal jezelf en spaar

Elke keer dat je je salaris krijgt, moet je een klein deel aan de kant zetten voor je toekomst. Er komt een moment in je leven dat je je zuurverdiende centen heel hard nodig hebt en je gaat jezelf enorm dankbaar zijn als je het niet allemaal hebt verbrast in de club.

Uiteindelijk komt en gaat geld altijd. Onthoud dat je wel controle hebt over hoe je met je geld omgaat en zorg ervoor dat de financiële keuzes ervoor zorgen dat je over tien jaar geen spijt hebt.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 beste dingen om je geld aan uit te geven in je twintiger jaren
Sluiten