Geloof je het zelf? Wat je zegt dat je dit weekend gaat doen versus wat je écht gaat doen

Het weekend ligt weer in het verschiet en dan komt weer de bekende vraag: ‘Wat ga je dit weekend doen?’

Omdat het een heel deprimerend is om te vertellen dat je plan is om het hele weekend je haar niet te wassen, geen broek aan te doen en alleen maar Netflix te kijken, verzin je wat interessant klinkende plannen. Uiteindelijk loopt het altijd anders.

1. Wat je zegt: “Laten we een all-nighter doen!”
Wat je doet: Je herinnert je ineens dat je geen 18 meer bent en schakelt na drie biertjes over op bitter lemon. Om half één heb je een enorme inkakker en ben je amper aanspreekbaar omdat je al vier uur op je benen staat. Je besluit maar weer eens je nest in te kruipen.

2. Wat je zegt: “Ik ga die oude salontafel die in de berging staat op Marktplaats zetten.”
Wat je doet: Je opent de deur van de bergruimte en realiseert je dat de desbetreffende tafel bedolven ligt onder zakken met kleding, lege koffers en je kunstkerstboom. De salontafel blijft in de berging staan tot je over een paar jaar een nieuwe woning betrekt. In je nieuwe huis zal hij als een soort uit de kluiten gewassen indestructable kakkerlak z’n plek in blijven nemen tot de Apocalyps aanbreekt en ver daarna.

3. Wat je zegt: “Ik ga dit weekend even die lekkage / gaten in de muur repareren.”
Wat je doet: Je kijkt een paar afleveringen Extreme Home Makeover ter inspiratie en motivatie en ineens is het weekend voorbij.

4. Wat je zegt: “Het was een drukke week, zaterdagochtend ga ik echt lang uitslapen.”
Wat je doet: Om de één of andere reden word je om 6 uur ’s ochtends wakker en kom je niet meer in slaap.

5. Wat je zegt: Ik ga vroeg opstaan om te hardlopen.
Wat je doet: Je gaat op internet zoeken naar goede routes om te rennen, maar ineens ben je terecht gekomen op de IMDB-pagina van Rob Schneider en lees je alle comments over hoe overbodig het vervolg op Deuce Bigalow was.

6. Wat je zegt: “Ik ga op zondag even dat nieuwe brunch-tentje checken.”
Wat je doet: Je rent om kwart voor elf de McDonald’s binnen en vraagt met een licht trillende stem of je te laat bent voor een Egg McMuffin.

7. Wat je zegt: “Ik ga eindelijk dat boek uitlezen.”
Wat je doet: Het meeste hoogstaande leeswerk dat je doet vindt plaats op Facebook. Dostojevski is schijnbaar stukken minder interessant dan de foto’s uit 2011 van je crush.

8. Wat je zegt: “Ik ga dit weekend echt even naar de kapper.”
Wat je doet: Je haalt op zaterdagochtend je rommelige knot eruit en besluit dat dode punten best een hete look voor je zijn. De Olsen twins rockten het ook, dus waarom jij niet?

9. Wat je zegt: “Die super coole band komt optreden! Zullen we gaan?”
Wat je doet: Je hebt je BH al uitgedaan, dus je weet dondersgoed dat je de deur niet meer uit komt. Daarnaast klinkt die band ook gewoon goed op Spotify.

Reageer op artikel:
Geloof je het zelf? Wat je zegt dat je dit weekend gaat doen versus wat je écht gaat doen
Sluiten