Alex Ebbers
Alex Ebbers Fashion 3 jan 2019

Gelukkig nieuwjaar en zullen we deze trends vooral lekker in 2018 laten?

Het is een nieuw jaar en daarmee pakken we maar wat graag de kans om alles waar we minder trots op zijn, achter ons te laten en te beginnen aan verstandigere keuzes. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Bij een fris jaar, komen frisse mogelijkheden kijken. Mogelijkheden om bepaalde trends vooral áchter ons te laten, bijvoorbeeld. Welke trends dan zoal? We maakten een kleine selectie van trends die we het komende jaar hopelijk niet meer zullen zien.

1. De snelle planga

Ineens waren ze er, de kekke brilletjes. In de prachtige zomer van het afgelopen jaar kon je geen festival bezoeken zonder een snelle planga of vierhonderd te spotten. Werkelijk iedereen en z’n moeder liep ermee rond. Kwam de trend uit de lucht vallen? Nee, het kleine brilletje zag het levenslicht al ergens rond de jaren 90 van de vorige eeuw. Hij kwam weer even terug op de puntjes van neusjes van Instagrammeisjes en hopelijk blijft ‘ie nu lekker waar hij hoort. In het verleden.

After Off White

425.6k Likes, 1,326 Comments – 🦋 (@bellahadid) on Instagram: “After Off White”

2. Dad sneakers

Het begon zo’n beetje met de Fila Disruptors en mondde uit tot een Balenciaga-hype die eigenlijk nooit helemaal is overgewaaid. Van welk geld iedereen de Triple S betaalde is ons nog steeds een raadsel, maar werkelijk iedereen liep erin rond. Maar hé, kunnen we het er alsjeblieft over eens zijn dat de dad sneaker z’n beste tijd nu wel heeft gehad? Het is een leuk schoentje voor naar festivals of een feestje, maar daar blijft het ook wel bij, wat ons betreft. Dad sneakers waren even tof, maar we zijn klaar voor de volgende grote hype. Thank u, next.

🐌🐌🐌 #newbabies #sneakers #sneakersaddict #shoes #shoesaddict #balenciaga #balenciagasneakers #triples #triplesbalenciaga #vanille #shopping #shoppingaddict #newsneakers #daddyshoes #nails #nailsonfleek #paris

527 Likes, 28 Comments – Nour 👸🏻💎 (@sonialakhaleesi) on Instagram: “🐌🐌🐌 #newbabies #sneakers #sneakersaddict #shoes #shoesaddict #balenciaga #balenciagasneakers…”

3. Doorzichtige tassen

Dit is voor ons gewoon een groot vraagteken. Punt een: het is onveilig. Mensen kunnen letterlijk zien wat je bij je hebt, wat je een ideaal slachtoffer maakt voor overvallers of zakkenrollers. Punt twee: waarom wil je dat iedereen ziet dat je een Louis Vuitton portemonnee en een waterflesje van een of ander ingewikkeld doch minimalistisch Zweeds merk bij je draagt? We snappen het wel. Stijl, natuurlijk. Maar is het classy? Laat maar lekker in 2k18, vrouw.

Love fall🍂 #celineclearbag

17 Likes, 0 Comments – (JULIE) (@ju_reall) on Instagram: “Love fall🍂 #celineclearbag”

4. Bike shorts

Laten we eerlijk zijn. Als je geen Kim Kardashian heet, is de kans vrij klein dat dit broekje ‘m gaat worden. Sterker nog, ook als je wél Kim Kardashian heet is het een tricky kledingstuk. Natuurlijk moet je lekker dragen wat je wilt, en als dat voor jou betekent dat je graag rondparadeert in een wielrenbroekje dan moet je dat vooral doen, maar wat ons betreft mag de zogeheten bike shorts lekker in 2018 blijven.

🌪

2.2m Likes, 24.7k Comments – Kim Kardashian West (@kimkardashian) on Instagram: “🌪”

5. Nepsproetjes

Oké, deze was stiekem wel schattig. Sproetjes zijn nou eenmaal leuk dus we begrijpen dat je er graag je gezicht mee volknalt. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze ze laten tatoeëren En nu komt de maar. Het kan ook flink fout gaan. Zo zijn er mensen die het verstandig leek zelf in de weer te gaan met henna, resulterend in een gezicht vol zwarte vlekken. Wat ons betreft mogen nepsproetjes an sich dus wel mee naar 2019, maar laat die henna lekker staan en speel het op veilig met een wenkbrauwpotloodje.

Don’t let your friends cut your hair kids

42.3k Likes, 334 Comments – Alicia Roddy (@lissyroddyy) on Instagram: “Don’t let your friends cut your hair kids”

Wat zeg jij tegen bovenstaande trends, yay of nay? En welke trends mogen wat jou betreft nog meer lekker in 2018 blijven?

Dit zijn dé fashiontrends die we in 2019 gaan zien

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Gelukkig nieuwjaar en zullen we deze trends vooral lekker in 2018 laten?
Sluiten