Vivian
Vivian Beauty 11 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

12 dingen die je kunt doen om gespleten haarpunten tegen te gaan

Wanneer het op je haren aankomt is weinig zo vervelend als gespleten haarpunten. Talloze shampoos en conditioners claimen dat ze je ervan af kunnen helpen, maar helaas is niets minder waar. The damage has been done.

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen zetten wij twaalf tips op een rijtje om die vervelende gespleten haarpunten tegen te gaan.

1. We beginnen met het belangrijkste: doe niet te veel met je haar. Natuurlijk moet je je haren af en toe borstelen of kammen, maar probeer dit niet teveel te doen.

2. Doe shampoo alleen op het gebied rondom je hoofdhuid! De uiteinden van je haar mogen verwend worden met lekker veel conditioner en af en toe een maskertje.

3. Zorg voor de juiste borstel. Hier lees je hoe je de beste borstel voor jouw haar kunt vinden. Borstel je haar nóóit als het nat is. Je haar is dan extra kwetsbaar en zal sneller afbreken. Wil je het toch netjes hebben, gebruik dan een grove kam of gebruik voorzichtig je vingers.

4. Droog je haar nooit met een handdoek. Dit is een van de zeven dingen die je niet met je natte haar mag doen. Droog je haar daarentegen met een T-shirt, tulband of een handdoek van microvezel.

5. Föhn je haar niet als het nét gewassen is. Zoals eerder gezegd is je haar als het nat is extra kwetsbaar. De hitte van de föhn kan je haar beschadigen, zeker als het nog te nat is. Als je je haar toch wilt föhnen (vrij logisch), zorg dan dat je haar zo droog mogelijk is en föhn je haar op een lagere temperatuur.

6. Leer leven met second- and third-day hair. Oftewel: was je haar minder vaak. Probeer je haar maximaal om de dag te wassen, bij voorkeur zelfs 2 tot 3 keer per week.

7. Bescherm je haar tegen de zon. Het is goed om een product met UV-bescherming in je haren te gebruiken, maar beter is om je haren te verstoppen onder bijvoorbeeld een leuke floppy hat. Als je je haar tóch los wil dragen, zorg dan dat je er geen producten met alcohol in doet. Alcohol droogt je haar namelijk enorm uit. En vergeet je haar niet extra te verzorgen na een dagje in de zon, met een voedend masker.

8. Gebruik de juiste elastiekjes. Elastiekjes met een metalen stukje zijn een echte no-go. Net als rubberen elastiekjes trekken ze aan je haar, waardoor het sneller afbreekt. Deze drie elastiekjes zijn daarentegen erg vriendelijk voor je haar!

9. Houd je haar zo natuurlijk mogelijk. Chemische haarbehandelingen, haarverf en haarsprays met alcohol drogen je haar enorm uit. Natuurlijk, logisch, maar probeer zo bewust mogelijk te zijn van wat je allemaal met je haren doet!

10. Verzorg je haar 50/50. Als je je haar twee keer per week wast, zorg dan dat je je haar de ene keer verzorgt met een voedende behandeling, en de andere keer met een proteïnebehandeling. Bij een proteïnebehandeling kun je denken aan een avocado-haarmasker, dat je héél makkelijk zelf kunt maken!

11. Breng regelmatig een bezoekje aan de kapper. Je haar groeit hierdoor weliswaar niet sneller – zoals menig kapper je wil laten geloven – maar het ziet er wel een stuk gezonder uit. Probeer zeker eens in de twee maanden naar de kapper te gaan.

12. Maak je haar niet elke dag nat. Elke dag water op je haar kan ervoor zorgen dat het zwakker wordt en zelfs afbreekt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
12 dingen die je kunt doen om gespleten haarpunten tegen te gaan
Sluiten