Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 29 september 2020

Last van een gestreste huid? Zo verbeter je de conditie van je huid

De wekker gaat en je wordt wakker met een geïrriteerde huid en een nieuwe reeks puistjes. Voordat je gaat beginnen met uitknijpen is het tijd om te onderzoeken waar je gestreste huid vandaan komt én wat je ertegen kunt doen. Wij hebben het voor je uitgezocht.

Geloof ons, het uitknijpen van een puistje maakt het niet beter.

Een gestreste huid

Wanneer je huid geïrriteerd raakt, kunnen er veel dingen veranderen. Je huid kan rood worden, jeuken, droog aanvoelen of zelfs bloeden. Als het onduidelijk voor je is waar dit vandaan komt, is het eens tijd om te kijken naar de mogelijke oorzaken. Met de volgende punten moet je rekening houden.

1. Je omgeving

Vervuiling, waterkwaliteit en zelfs harde wind kunnen de oorzaak zijn van gestreste huidproblemen. Als je veel tijd buiten doorbrengt, zoals in de stad, kan het grote impact hebben op je huid.

Voordat je naar buiten gaat is het belangrijk om je gestreste huid te hydrateren en te beschermen. Sla je skincare niet over, vooral niet als je dagelijks buiten bent. Zorg ervoor dat je een product kiest dat geschikt is voor een gevoelige huid en vergeet je SPF niet. Als het buiten hard waait kun je er ook voor kiezen om een hoed te dragen, zo voorkom je dat je huid rood wordt. Meestal is het voorkomen van de oorzaken in je omgeving al het halve werk.

2. Stress en voeding

Er is ook een mogelijkheid dat de oorzaak van je gestreste huid aan je voeding ligt. Onderzoek je stress-levels en wat je allemaal in je lichaam stopt. Misschien eet je bepaalde dingen dat je normaal gesproken niet eet of heb je een intense week op werk gehad.

Het is belangrijk om op je dieet te letten, omdat dit invloed heeft op je huid. Acne kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een te hoog glycemische waarde of zuivel. Probeer een paar gewoontes voor een aantal weken aan te passen om te kijken of je gestreste huid veranderd.

Uiteindelijk is the key om bewuster met je huid en omgeving om te gaan. Als je je in balans voelt reageert je huid daar ook op. Het allerbelangrijkste is om veel geduld te hebben met je huid.

Reageer op artikel:
Last van een gestreste huid? Zo verbeter je de conditie van je huid
Sluiten