Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 12 mrt 2018

Te lief: deze geweldige dieren zou je het liefst als huisdier nemen

Natuurlijk kan niets onze geliefde kat of hond van de troon stoten, maar toch zijn er een aantal dieren op de wereld die óók heel schattig zijn. Onderstaande dertien geweldige dieren zou je het liefst zo in huis nemen, ware het niet dat de dierenbescherming daar waarschijnlijk een stokje voor zou steken.

1. Babyslang

Je moet er van houden, zo’n slang in je huis. Toch zijn er wereldwijd veel mensen die het alleen maar leuk vinden, zo’n koelbloedig dier. Voor hen is een (baby)slang het perfecte huisdier!

2. Zeenaaktslak

Glaucus atlanticus is een drijvende zeenaaktslak die behoort tot de familie Glaucidae. Dat zegt je waarschijnlijk weinig, maar daar gaat het even niet om. Kijk. Dan. Hoe. Cute. Deze donkerblauwe soort kan zes centimeter lang worden. Het dier kan zelfs blijven drijven. Hoe? Het maakt gebruik van een met gas gevulde blaas. Aha!

3. Scarus couruleus

Scarus coeruleus (mooi woord voor Galgje) is een straalvinnige vissensoort uit de familie van papegaaivissen. Ja, echt: papegaaivissen. En kijk dan even naar dat schattige koppie!

4. Houthagedis

Dit draakje (ook wel bekend als Dragon Lizard of Dwarf Dragons) werd vrij recent tijdens een expeditie in de Andes (een berggebied in Zuid-Amerika) gevonden. Het diertje is een houthagedis, maar ziet er meer uit op een minidraakje die niet zou misstaan in het ‘Verboden Bos’.

5. Stekelegel

Wanneer je het beestje aanraakt is het beestje niet zo schattig meer, maar hun gezichtje maakt dat weer helemaal goed. Vergeet alleen niet dat egels vleesetende wezens zijn; ze eten vooral insecten (en dus geen appels, zoals we in sprookjes zien).

6. Ili Pika

De Ili Pika is een zoogdier uit de familie van de fluithazen, al lijkt het dier meer op een konijn met korte oren. Ili Pikas zijn erg klein en wegen dus ook nauwelijks iets (max. 250 gram). Verder zijn ze gekleurd met rode vlekken op het voorhoofd en in de nek.

7. Bidsprinkhaankreeften

Wij hadden er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar blijkbaar bestaat er een combinatie van een sprinkhaan en een kreeft. Het zeedier is er in verschillende kleuren en vormen. De kreeft op de foto wordt ook wel ‘Aquaria’ genoemd, vanwege de prachtige zeekleuren die het dier heeft.

8. Minivarken

Een minivarken als huisdier klinkt als een fantastisch idee, maar het is erg lastig om zo’n beest een goed leven te bieden. Zo zijn varkens roedeldieren en hebben ze dus soortgenootjes nodig. Maar hé, heel schattig zijn ze wel. Kijk nou:

9. Oranje spinschildpad

Als je het ons vraagt, zijn spinnen over het algemeen niet heel schattig. Toch heeft de oranje spinschildpad wel iets liefs. De spin heeft z’n eigen schild en lijkt daarom heel erg op een schildpad. Je vindt de spin in het Amazonegebied bij Ecuador, Peru en Brazilië.

10. Quokka

Het gelukkigste dier ter wereld? Dat is de quokka! De quokka is een wallaby, oftewel het zusje van de kangoeroe. Mocht je de quokka als huisdier willen hebben, dan moet je wel even in Australië gaan wonen. Als je deze foto ziet heb je dat er wel voor over, toch?

11. Rode panda

Panda’s en katten hebben iets gemeen: ze zijn beide heel schattig. De rode panda wordt ook wel een katbeer genoemd: het beest is namelijk dé combinatie tussen een panda en een kat. Bizar, toch? Wereldwijd staat de panda bekend als het schattigste dier ter wereld. Als je wil lachen, bekijk dan zeker even een compilatievideo van de rode panda.

12. Luiaard

Luiaards kennen we voornamelijk dankzij de Ice Age-films, maar daarna zijn we ze zeker niet vergeten. De schattige wezens zijn immens populair; je kan zelfs overnachten in een hotel met luiaards in Costa Rica.

13. Tapirus

Nog zo’m bijzondere combi: een kruising tussen een biggetje en een olifant. Op de foto zie je een baby tapirus. De stipjes en strepen op de vacht gebruikt het dier als camouflage.

Oké, voor sommige dieren ben je wel eventjes onderweg, maar daar krijg je dan wel iets heel leuks voor terug. Natuurlijk is het af te raden zo’n schattig dier in huis te nemen. In de natuur zijn deze beestjes veel beter af. Mocht je ze toch van dichtbij willen zien, raden wij je aan om deze bijzondere plekken te bezoeken.

Bright Side

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Te lief: deze geweldige dieren zou je het liefst als huisdier nemen
Sluiten