Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 14 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Deze man legt 10 mannelijke app-gewoonten uit waar vrouwen niets van snappen

Of je het nou leuk vindt of niet, WhatsApp is een groot onderdeel van het dating-landschap. Aan de ene kant is dat fijn, want het zorgt ervoor dat je je date op een laagdrempelige manier beter kunt leren kennen. Aan de andere kant is het ook irritant. Want er is haast niets zo verwarrend aan de manier waarop sommige mannen appen.

Omdat ze zelf ook heel goed weten dat mannen regelmatig steekjes laten vallen in hun app-gewoonten, is er nu een jongen die, tegenover Bolde, een boekje opendoet over de ‘app regels’ van de gemiddelde man. Lees snel verder als jij je ook regelmatig afvraagt of hij je nou wel of niet leuk vindt als hij er lang over doet om terug te appen.

1. We houden het liever zo kort mogelijk

Het belangrijkste om te weten, is dat de meeste mannen niet van appen houden. Veel vrouwen vinden het fantastisch, maar wij delen die mening over het algemeen niet en houden het liever to the point. Hierdoor kun je misschien niet altijd hoogte krijgen van de jongen met wie je aan het appen bent. Toch wil het feit dat hij kort en bondig appt niet zeggen dat hij je niet leuk vindt.

2. We hebben een hekel aan marathon-appen

Aanvullend op het feit dat we vaak kortaf appen, zijn we ook geen fan van marathon-appen. Veel mannen hebben gewoon geen zin om de hele dag op WhatsApp te zitten. Nogmaals, vat dit niet persoonlijk op. Als een man je heel leuk vindt, kan het zijn dat hij het wel doet, maar over het algemeen vinden we het allemaal een beetje overdreven.

3. We laten onze ware aard zien als we je leuk vinden

Veel mannen zijn voorzichtig en berekenend als ze net beginnen te appen met iemand. Maar, als hij je echt leuk vindt, zul je merken dat hij dit filter snel verliest. Dan stopt hij met het spelen van spelletjes en wordt eerlijker naar je toe. Juist als zijn appjes een tikkeltje vreemd lijken, kan het betekenen dat hij je echt wel ziet zitten, en zijn ware app-aard laat zien.

4. Hoe langer het duurt, hoe beter (soms)

Oké, niemand houdt ervan om lang op een antwoord te moeten wachten. Toch kan het soms een goed teken zijn als een man er lang over doet om op een appje te reageren. Mannen die regelmatig met veel verschillende vrouwen appen, hebben een bepaalde routine opgebouwd en zullen min of meer dezelfde berichtjes naar verschillende vrouwen sturen. Als je merkt dat je wat langer moet wachten op antwoord, kán het betekenen dat hij zijn routine doorbreekt en nadenkt over de beste manier om op je te reageren.

5. Meer appen kan een goed teken zijn

Zoals hiervoor al aangegeven, zijn de meeste mannen geen ‘appers’, uitzonderingen daargelaten. Als een jongen jou constant als eerste appt en er geen probleem in lijkt te zien je veel berichten te sturen, kan het zijn dat hij wat voor je voelt.

6. We hebben een hekel aan emoji’s

Eerlijk is eerlijk, er zijn gewoon te veel emoji’s en wat ze precies betekenen is over het algemeen abacadabra voor ons. We hebben gewoon geen tijd of zin om uit te vogelen wat ze betekenen, en het interesseert ons eigenlijk ook gewoon niet. Probeer je emoji-gebruik dus alsjeblieft te beperken tot smileys, tenzij een man als eerste begint met emoji’s versturen.

7. We hebben het niet zo op afkortingen

Net zoals mett emoji’s stellen we het op prijs als app-afkortingen tot een minimum worden beperkt. Voor veel mannen zijn afkortingen als een vreemde taal die lastig te leren is. Als je extreem veel afkortingen gebruikt, kan het zijn dat hij niet meer snapt wat je bedoelt en zo interesse verliest, in plaats van dat hij uitzoekt wat je precies bedoelt. Diep vanbinnen zijn we gewoon nog steeds holbewoners, dus soms moeten dingen voor ons zo simpel mogelijk gehouden worden.

8. App ons ook als eerst

Als je nummers uitwisselt met een jongen, mag je ons best als eerste appen. Nogmaals, de meeste mannen vinden appen stom, dus het wordt gewaardeerd als jij het eerste appje stuurt. De meeste mannen zullen zich geflatteerd voelen en zullen het zien als een bevestiging dat je ons leuk vindt. Als we die bevestiging eenmaal hebben, is het voor ons ook een stuk eenvoudiger om onze kwetsbare kant te laten zien en toe te geven dat we jou ook leuk vinden.

9. We zullen blijven doorvragen als we je leuk vinden

Als je niet zeker weet of een jongen je leuk vindt, houd dan eens bij of hij vragen aan je stelt. Als we je leuk vinden, zullen we altijd proberen om het gesprek gaande te houden door je persoonlijke vragen te stellen.

10. Appen zou geen dealbraker mogen zijn

De meeste mannen nemen appen nou eenmaal niet zo serieus als vrouwen. We snappen vaak niet dat je het irritant vindt als we je gedurende dag niet genoeg appen. Zelfs als we je heel leuk vinden, zullen we waarschijnlijk geen perfecte apper voor je zijn. Maar wat belangrijker is: onze appgewoontes zouden geen dealbreaker mogen zijn. Uiteindelijk is hoe we je behandelen belangrijker dan hoe we appen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.