Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 10 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Wil je weten – Zó blijft je haar gezond in de herfst

Winter is coming. Of nou ja, laten we het zo zeggen: het wordt kouders. En tijdens dit koude seizoen is het extra belangrijk dat je je haar op de juiste manier verzorgd. Het lijkt wel alsof ons haar in de herfst wat slapper wordt. Tel hier alle windhozen en regenbuien bij op en je kan niet anders concluderen dat ons haar het in de herfst best zwaar te verduren heeft. Wij vertellen je hoe je haar gezond blijft in de herfst.

Extra verzorging is key. En zo doe je dat.

Gezond haar in de herfst

Je zomerkleding heeft langzamerhand plaats gemaakt voor je herfstoutfits en de dagen worden steeds korter. We kunnen wel merken dat de herfst is begonnen.  Ook je haar is hier de dupe van. Deze haarhacks mogen niet ontbreken in het najaar.

1. Masseer je hoofdhuid

Je hoofdhuid iedere dag tien minuten masseren zorgt voor een groot verschil. Het heeft veel effect op je haar en het verhoogt de doorbloeding, zo krijg je dikker en gezonder haar. En dat willen we. Zéker in het najaar.

2. Speciale behandeling

Geef je haar een boost door een haarbehandeling in lagen aan te brengen. Deze techniek staat gelijk aan een gezichtsbehandeling, maar dan voor je haar. Breng een haarmasker aan en laat het vijftien minuten inwerken. Spoel het daarna af en maak je haar droog en herhaal de techniek nog twee keer. Als je last hebt van breekbaar en beschadigd haar kun je kiezen voor een eiwitmasker, dat helpt om je haar te versterken.

3. Losse knot

Door je haar in een losse knot te wikkelen voor het slapen, heb je de volgende ochtend meer textuur. Hierdoor hoef je niet meer in de weer te gaan met je heating tools.

4. The bigger the better

Ruil je kleine haarborstel in voor een grotere borstel. De grotere borstel kan meer haar bereiken en zorgt ervoor dat je haar licht gemasseerd wordt tijdens het borstelen. De bloedcirculatie van je hoofdhuid wordt ook gestimuleerd, waardoor je haargroei gezonder groeit.

5. Raak je haar minder aan

Hoe meer je je haar aanraakt, hoe meer vuil en vet op je lokken terechtkomen. Je haar kan hiervan beschadigen en vooral als je je haar te hardhandig aanraakt. Probeer je lokken wat meer met rust te laten, zo wordt je haar minder snel vet.

6. Koud naspoelen

Door je haar met koud water na te spoelen of te wassen, sluit je je haarschubben. Hierdoor krijgt je haar extra glans en heb je ook minder last van pluizend haar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wil je weten – Zó blijft je haar gezond in de herfst
Sluiten