Waarom een gezond lichaam invloed heeft op je mentale gezondheid

We vinden het bij NSMBL belangrijk om aandacht te besteden aan mentale gezondheid. Steeds meer mensen durven uit te spreken dat het even tegenzit of dat ze zich mentaal niet goed voelen. Om je mentaal goed te voelen, is het belangrijk dat je de invloed van een gezond lichaam niet onderschat.

Veel mensen zien gezond zijn als een hele opgave, maar niets is minder waar. Fysiek én mentaal gezond zijn is namelijk iets heel natuurlijks voor de mens.

Fysieke en mentale gezondheid

Het menselijk lichaam en onze levensstijl verandert door de jaren heen. Toch blijft het, ongeacht hoe we leven of hoe ons lichaam eruit ziet, belangrijk om in beweging te blijven. De mens is ervoor gemaakt om te bewegen, water te drinken en bepaalde voedingsstoffen tot ons te nemen.

Er kunnen natuurlijk talloze redenen zijn om je mentaal even iets minder te voelen, maar je fysieke gezondheid heeft er enorme invloed op. De toename van bewerkt voedsel, het nuttigen van alcohol en minder fysieke banen hebben niet alleen invloed op onze fysieke gezondheid, ook onze mentale gezondheid moet eraan geloven. Tijd voor verandering dus.

Sport voor je mentale gezondheid

Fysieke oefeningen doen is een van de meest effectieve manieren om je mentale gezondheid op te krikken. Ja, echt waar. Sporten heeft zelfs een positieve invloed op mensen met een depressie, ADHD of angstgevoelens. Je krijgt er een betere nachtrust door, je geheugen wordt beter en je humeur verbetert. Wie wil dat nou niet?

En houd je nou écht niet van sporten? Dan is een wandelingetje door het park ook al voldoende om een positief verschil te zien. Van bewegen krijg je namelijk een goed gevoel. Heb je last van stress? Ren of loop dan een rondje buiten en je voelt je gelijk beter.

View this post on Instagram

Baby Face (1933), Design for Living (1933), Female (1933), and The Divorcee (1930), these movies are representative of a brief, but prolific, period in Hollywood in which complicated women ruled. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ _⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Welcome to the era of filmmaking from 1929 to 1934 known as pre-Code Hollywood, the years spanning from the introduction of sound (“talkies”) to the institution of stringent censorship guidelines called the Hays Code. The Hays Code, written in 1930 by influential Catholics and formally enforced by the Motion Picture Association of America (MPAA) in 1934, was a set of rules preventing Hollywood filmmakers from including anything morally “corrosive” in their films, ranging from open-mouthed kissing to interracial dating to violence. It made Hollywood hell for women. Tap the link in bio to learn more.

A post shared by Refinery29 (@refinery29) on

Gezond lichaam, gezond brein

Wij geloven dat iedereen die negatief naar zichzelf kijkt of worstelt met hun mentale gezondheid ook aan de fysieke gezondheid moet denken. De voordelen van oefeningen of workouts zijn namelijk belangrijker dan je denkt. En natuurlijk is het ook belangrijk om een beetje lief voor je lichaam te zijn.

Onthoud dat sporten en bewegen er niet alleen is om er goed uit te zien, maar om je goed te laten voelen. Gebruik sporten als een tool om je mentale en fysieke gezondheid op te krikken. Het is een positieve en goedkope manier om je beter te voelen, dus waar wacht je nog op?

Glamour

Reageer op artikel:
Waarom een gezond lichaam invloed heeft op je mentale gezondheid
Sluiten